Ανάκαμψη με οδηγό τις τράπεζες στο Χ.Α.

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 14:47
UPD:14:48
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε τροχιά ανάκαμψης επέστρεψε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ξεπερνώντας τις τάσεις ρευστοποίησης κερδών και κοιτάζοντας μπροστά προς την κάλπη.

Με το roadshow των ελληνικών εισηγμένων στη Νέα Υόρκη να βρίσκεται σε εξέλιξη και την Euroxx Securities να αναβαθμίζει αισθητά τις τιμές- στόχους για τις τραπεζικές μετοχές, ο Γ.Δ. ενισχύεται στις 14:35 μμ κατά 0,8% στις 850,3 μονάδες. Το υψηλό ενδιαφέρον οδηγεί τον τζίρο κοντά στα 53 εκατ.ευρώ. 

Οι τράπεζες μεταξύ των  θετικών πρωταγωνιστών εξασφαλίζουν κέρδη σχεδόν 1%. Ξεχωρίζει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς με κέρδη άνω του 5%, καθώς η τράπεζα φέρεται να ετοιμάζεται για την έκδοση ομολόγου Tier II. Να σημειωθεί δε ότι η Εuroxx Securities αναθεώρησε την τιμή στόχο για τη μετοχή της στα 3,3 από 1 ευρώ, επικαλούμενη την πρόσφατη συμφωνία με την Intrum για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, αλλά και την προοπτική έκδοσης ομολόγου. 

Κέρδη άνω του 4% και για τη μετοχή της Attica Bank. Σημειώνεται δε ότι Περαιώς και Attica Βank είναι οι μετοχές με την καλύτερη επίδοση φέτος στο Χ.Α. έχοντας δει την αξία τους να υπερδιπλασιάζεται.

Εκτός τραπεζικού κλάδου, ξεχωρίζουν επίσης εκείνοι της ακίνητης περιουσίας με κέρδη 1,3% και εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με άνοδο περίπου 1,1%. Το αγοραστικό ενδιαφέρον προσελκύουν και οι εταρείες του κλάδου ταξιδιών- αναψυχής με άνοδο 0,9%. 

naftemporiki.gr  

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα