Euroxx Securities: Aναβαθμίζει τις τιμές- στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 10:52
UPD:11:20

Σε αναβάθμιση των τιμών- στόχων για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών προχωρεί η Euroxx Securities, επικαλούμενη την πρόοδο στην μείωση των κόκκινων δανείων και τις προοπτικές συνολικά για ανάκαμψη της οικονομίας και της αγοράς. Παρά το γεγονός ότι οι μετοχές και των τεσσάρων συστημικών ιδρυμάτων έχουν ήδη επιδοθεί σε ράλι, οι τιμές στόχοι για όλες είναι έως και 28% υψηλότερες σε σχέση με τις υφιστάμενες τιμές στο χρηματιστήριο και κατά πολύ υψηλότερες σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις της εταιρείας. 

Συγκεκριμένα αναθεωρεί σε 2 από 1,5 ευρώ την τιμή- στόχο για την Alpha Bank, σε 1,10 από 0,82 ευρώ την τιμή για τη Eurobank. Δραστικά προς τα επάνω αναθεωρείται η τιμή- στόχος για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς από το 1 ευρώ στα 3,3 ευρώ. Η εντυπωσιακή αυτή αλλαγή στην εκτίμηση για την πορεία της Πειραιώς οφείλεται εν πολλοίς στη συμφωνία που ανακοινώθηκε με την Intrum και την πρόβλεψη ότι θα υπάρξει σύντομα επιτυχημένη έκδοση ομολόγου Tier.  Για την Εθνική Τράπεζα η τιμή- στόχος αναθεωρείται στα 3 από 1,9 ευρώ. II.

Η Euroxx διατηρεί τις εκτιμήσεις που είχε διατυπώσει τον περασμένο Φεβρουάριο όσον αφορά στην κερδοφορία. Αναμένει ότι φέτος θα φτάσει για τον κλάδο τα 630 εκατ. ευρώ (έναντι ζημιών 10 εκατ. ευρώ το 2018) και για το 2020 υποστηρίζει ότι θα φτάσει τα 940 εκατ. ευρώ.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα