Σωκρ. Λαζαρίδης στο Bloomberg: Γιατί το Χ.Α. περιμένει ακόμη μεγαλύτερα κέρδη μετά τις εκλογές

Μία πιθανή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έδινε μεγαλύτερη ώθηση, επισημαίνει
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 14:13
UPD:16:30
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η χώρα, που χρειάστηκε την μεγαλύτερη οικονομική διάσωση όλων των εποχών πριν από εννέα χρόνια, είναι σήμερα εκείνη που φιλοξενεί την αγορά μετοχών με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως, υπογραμμίζει το Bloomberg και θυμίζει ότι φέτος ο Γενικός Δείκτης έχει ενισχυθεί 38% (σε τοπικούς όρους), με τα κέρδη να είναι υπερδιπλάσια του αμερικανικού S&P 500 και πενταπλάσια του δείκτη αναδυόμενων αγορών MSCI Emerging. 

O Σωκράτης Λαζαρίδης, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου του Xρηματιστηρίου Αθηνών, μιλώντας στο Bloomberg επισημαίνει ότι περιμένει περαιτέρω κέρδη, με την πιθανή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές του επόμενου μήνα να δίνει περαιτέρω ώθηση. 

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, η νέα κυβέρνηση θα εφαρμόσει πιθανότατα πιο φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές και θα επιταχύνει την αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα. Για αυτό και οι μετοχές των τραπεζών επιδίδονται σε ράλι. Οι δύο μετοχές με την καλύτερη επίδοση στο Χ.Α. φέτος, αυτές της Tράπεζας Πειραιώς και της Attica Bank, έχουν δει την αξία τους να υπερδιπλασιάζεται εν μέσω προσπαθειών για συρρίκνωση των κόκκινων δανείων. 

INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης.

«Η χρονιά άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» επισημαίνει ο κ. Λαζαρίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το roadshow των ελληνικών εισηγμένων. «Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν τα ζητήματά τους αποτελεσματικά, τα δημοσιονομικά προβλήματα επιλύονται και οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα χάρη σε χαμηλά επτιόκια να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους» συμπληρώνει. 

Το Bloomberg σπεύδει πάντως να σχολιάσει πως ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούν ότι η αισιοδοξία ίσως να είναι πρόωρη. Σε σημείωμά της τον περασμένο μήνα η Morgan Stanley τόνιζε πως τα θεμελιώδη των τραπεζών δεν δικαιολογούν το μεγάλο ράλι. Εν τω μεταξύ η έκθεση της Κομισιόν έκανε λόγο για αρκετά τρωτά σημεία στον τραπεζικό τομέα και περαιτέρω προκλήσεις για την τόνωση της εσωτερικής ζήτησης. 

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλεγεί, θα αντιμετωπίσει ένα δύσκολο έργο, σημειώνει το ειδησεογραφικό δίκτυο. Να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των επενδυτών, που φοβούνται πισωγυρίσματα στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να απαλύνει τον πόνο των εξαντλημένων από τα μνημόνια Ελλήνων, που βίωσαν σχεδόν μία δεκαετία σκληρής λιτότητας και επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου τους. 

«Η μεγάλη ανησυχία από την πλευρά της Citibank είναι πώς όλα τα νέα στελέχη που έχουμε προσλάβει τα τελευταία 10 χρόνια έχουν εργαστεί μόνο σε διαχείριση κρίσης» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Citi Ελλάδος, Αιμίλιος Κυριακού. «Τώρα μία από τις δυσκολίες είναι να τους αλλάξουμε τρόπο σκέψης και να τους βάλουμε σε αναπτυξιακή σκέψη». 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα