Σε χαμηλά δύο εβδομάδων οι ευρωπαϊκές μετοχές

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019 14:01
UPD:14:05
EPA/ARNE DEDERT

Σε αρνητικό έδαφος παρέμεναν και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές να υποχωρούν σε χαμηλά δύο εβδομάδων, με την κλιμάκωση του σινο-αμερικανικού εμπορικού πολέμου και τη δημοσιονομική κόντρα Ρώμης-Βρυξελλών να προβληματίζουν τους επενδυτές.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκανε ενδοσυνεδριακά βουτιά πάνω από 1%, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 11 Μαρτίου. Ο κλάδος των πρώτων υλών ηγήθηκε των απωλειών, με πτώση 2%, μετά τις πληροφορίες ότι η Κίνα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τις σπάνιες γαίες ως «όπλο» στην εμπορική αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ. Απώλειες και για τους κλάδους τεχνολογίας, κατασκευών και οικοδομικών υλικών, λιανικής, αλλά και τραπεζών, με απώλειες πάνω από 1,5%.

Η Ιταλία και η κόντρα με τις Βρυξέλλες κρατάει σε κλοιό πιέσεων τις ιταλικές μετοχές, με τον FTSE MIB του Μιλάνου να υποχωρεί 1,13%. Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ενδεχόμενο επιβολής προστίμου 3 δισ. ευρώ στην ιταλική κυβέρνηση για το χρέος και το έλλειμμα.

Αρνητική ήταν η εικόνα στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ενδοσυνεδριακή πτώση πάνω από 1%. Στη Φραγκφούρτη, ο DAX υποχωρούσε 1,13%, στον απόηχο και των στοιχείων για αύξηση του αριθμού των ανέργων, σε μια ένδειξη ότι η επιβράδυνση της οικονομίας επηρεάζει και την αγορά εργασίας. Απώλειες 1,60% για τον CAC 40 του Παρισιού, ενώ στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχωρούσε 1,33%.

 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα