Ρευστοποίηση κερδών στο Χ.Α., αλλά κοντά στις 790 μονάδες ο Γ.Δ.

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019 14:18
UPD:14:21
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε ρευστοποίηση μέρους των κερδών των δύο προηγουμένων συνεδριάσεων προχωρούν σήμερα επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η τάση δίνει στους πωλητές το πάνω χέρι, χωρίς όμως να χάνουν κατά κράτος οι αγοραστές. Ο Γενικός Δείκτης κινείται σε αρνητικό έδαφος, αλλά κοντά στις 790 μονάδες. 

Στις 14:13 μμ ο Γ.Δ. καταγράφει πτώση 0,7% στις 789,15  μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να κινείται λίγο πάνω από τα 42 εκατ. ευρώ. 

Οι τράπεζες βρίσκονται υπό πίεση με τον δείκτη τους να υποχωρεί 1,33%. Η μετοχή της Πειραιώς καταγράφει πτώση 4,5%, ενώ απώλειες 1,5% εμφανίζει και η Eurobank. Στο -1% είναι η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, ενώ εξαιρετικά περιορισμένες (0,22%) είναι οι απώλειες για την Alpha Bank. 

Εκτός τραπεζών σημαντικές απώλειες εμφανίζει ο κλάδος των χημικών (-1,8%), ενώ πτώση της τάξης του 1% παρουσιάζουν επίσης οι δείκτες των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας και προϊόντων προσωπικής φροντίδας. Στον αντίποδα δυναμική άνοδο (2,5%) εμφανίζει ο κλάδος πετρελαίου, ενώ ακολουθεί με κέρδη άνω του 1% και εκείνος των πρώτων υλών. 

Οι επενδυτές έχουν σταθερά το βλέμμα στραμμένο στις πολιτικές εξελίξεις, εκτιμώντας πως οι πρόωρες εκλογές, που περιορίζουν το χρονικό διάστημα της προεκλογικής περιόδου, είναι θετικός παράγοντας για την αγορά. Η αισιοδοξία και οι θετικές επισημάνσεις από τους ξένους οίκους περιορίζουν έτσι και τη σημερινή πτώση, ύστερα από ένα διήμερο ράλι. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα