Απώλειες στη Wall - Θετικά πρόσημα στην Ευρώπη

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019 19:14
UPD:19:18
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Στο «κόκκινο» και σήμερα η Wall Street, με τις χειρότερες εβδομαδιαίες απώλειες από τις αρχές του έτους για τον S&P 500 και με τις έντονες αναταράξεις των προηγουμένων ημερών να έχουν εξανεμίσει πάνω από 2 τρισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση των διεθνών χρηματιστηρίων.

Μικρή ανάκαμψη στην Ευρώπη, με τις μετοχές να απομακρύνονται από τα χαμηλά έξι εβδομάδων που είχαν αγγίξει στην προηγούμενη συνεδρίαση, αν και η «καταιγίδα» μηνυμάτων στο twitter από τον πρόεδρο Τραμπ και ειδικότερα το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ δεν βιάζονται να καταλήξουν σε συμφωνία μετρίασαν τα αρχικά κέρδη.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε ενισχυμένος 0,51%, παρότι αρχικά σημείωνε άνοδο πάνω από 1%. Θετικά πρόσημα στα περισσότερα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου, πλην του Λονδίνου, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0.09%, καθώς έχει επιστρέψει η αβεβαιότητα λόγω Brexit.

Στη Φραγκφούρτη, ξεχώρισε ο DAX, που ενισχύθηκε 0.72%, χάρη στα καλύτερα των προσδοκιών στοιχεία για τις γερμανικές εξαγωγές και τον διπλασιασμό του πλεονάσματος τρεχουσών συναλλαγών. Με κέρδη 0,27% έκλεισε και ο CAC 40 του Παρισιού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα