Τραμπ: Δεν βιάζομαι να συμφωνήσω με την Κίνα

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019 15:13
UPD:15:14
EPA/ROMAN PILIPEY

Σήμα ότι οι διαπραγματεύσεις με την κινεζική πλευρά θα τραβήξουν σε μάκρος από τον Ντόναλντ Τραμπ, με τον Αμερικανό πρόεδρο να δηλώνει  ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως βιασύνη» για την οριστικοποίηση μιας εμπορικής συμφωνίας με το Πεκίνο.

Την ώρα που οι δύο χώρες προετοιμάζονται να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις στην Ουάσιγκτον, ο Τραμπ με έναν «καταιγισμό» μηνυμάτων στο twitter σήμερα το πρωί, ο Τραμπ υπεραμύνθηκε της απόφασής του να θέσει από σήμερα σε ισχύ αυξημένο συντελεστή 25% στη δασμολόγηση κινεζικών αγαθών ύψους 200 δισ. δολαρίων, υποστηρίζοντας ότι οι δασμοί θα ενισχύσουν τις ΗΠΑ περισσότερο από οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία.

«Οι δασμοί θα φέρουν πολύ περισσότερο πλούτο στη χώρα μας από μια φαινομενική συμφωνία», ανέφερε ο Τραμπ σε ένα από τα «τιτιβίσματά» του.

Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι επανέρχονται σήμερα στο τραπέζι των συνομιλιών, για δεύτερη διαδοχική ημέρα, καθώς οι δύο ισχυρότερες οικονομίες καταβάλλουν ύστατη προσπάθεια για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα αποτρέψει περαιτέρω κλιμάκωση της εμπορικής αντιπαράθεσης. Ο Τραμπ επιμένει ότι η Κίνα θα πληρώσει τους δασμούς και όχι οι Αμερικανοί καταναλωτές, όμως οι τιμές έχουν αυξηθεί σε διάφορα προϊόντα, καθώς οι αμερικανικές επιχειρήσεις επωμίζονται το κόστος.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα