Deutsche Bank: Αμερικανικοί πονοκέφαλοι για τις ρωσικές της συναλλαγές

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 10:16
UPD:10:20
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Σταθερά στο μικροσκόπιο του αμερικανικού Κογκρέσου βρίσκεται η Deutsche Bank. Η Επιτροπή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων αναμένεται να εξετάσει τις προσπάθειες της γερμανικής τράπεζας να απαλλαγεί από δάνειο που είχε χορηγήσει στην ρωσική κρατικά ελεγχόμενη VTB Group το 2016, μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal η Deutsche Bank σε μία προσπάθεια να περιορίσει δραστικά την έκθεσή της στη Ρωσία στα τέλη του 2016, πάλευε να πουλήσει το δάνειο ύψους 600 εκατ. δολαρίων προς την VTB. Τελικά πούλησε το ήμισυ του δανείου (300 εκατ. δολ.) στην ρωσική Alfa Bank, καθώς δεν βρήκε αγοραστή για το σύνολο. Το υπόλοιπο αποπληρώθηκε από την VBT τον Αύγουστο του 2017. 

Η κορυφαία τράπεζα της Γερμανίας (η οποία ένα διάστημα ήταν η μόνη μεγάλη τράπεζα, η οποία πρόσφερε δάνειο στον Τραμπ και την οικογένειά του) φέρεται να ανησυχούσε για τις συναλλαγές της με τη Ρωσία, την οποία οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κατηγορούσαν για προσπάθεια παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές. Ήξερε άλλωστε ότι και οι συναλλαγές της με τον Αμερικανό πρόεδρο θα μπουν στο μικροσκόπιο. 

Η σχέση της Deutsche Bank με τον Τραμπ μετράει πολλά χρόνια. Από το 1998 η τράπεζα έχει χορηγήσει ή συμμετάσχει σε δάνεια τουλάχιστον 2,5 δισ. δολαρίων προς εταιρείες που συνδέονται με τον Τραμπ, σύμφωνα με την WSJ. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα