Σε σταθερή άνοδο το πετρέλαιο

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 10:05
UPD:10:08
REUTERS/Sergei Karpukhin

Συνέχεια στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου έχουμε κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας εβδομάδας, καθώς η αγορά προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα των αμερικανικών κυρώσεων στη Βενεζουέλα, αλλά και των δραστικών περικοπών προσφοράς εκ μέρους του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του.

Παρά τις εντεινόμενες ανησυχίες για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και την κάμψη της ζήτησης, που αυτή συνεπάγεται, είναι προφανές ότι σιγά- σιγά απορροφάται η περίσσεια προσφορά από την αγορά, που είχε στείλει τις τιμές κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι στα τέλη του 2018. 

Σήμερα η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύεται στα 55,40 δολάρια το βαρέλι, ενώ εκείνη του αργού τύπου μπρεντ σκαρωαλώνει πάνω από τα 63 δολάρια το βαρέλι. Εξακολουθούν βέβαια να απέχουν αρκετά από τα υψηλά των 76 και 86 δολαρίων αντίστοιχα, στα οποία είχαν αναρριχηθεί τον περασμένο Οκτώβριο. 

Σημειώνεται ότι η προσφορά από τον ΟΠΕΚ τον Ιανουάριο κατέγραψε τη  μεγαλύτερη μείωση εδώ και δύο χρόνια. Στη Ρωσία από την άλλη η μείωση ήταν μικρότερη του στόχου, που έχει συμφωνηθεί. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα