Deutsche Bank: Συγχώνευση με Commerzbank στα μέσα του έτους, εάν όλα τα άλλα αποτύχουν

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 12:02
UPD:12:06
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Κάμπτονται όπως φαίνεται οι ενστάσεις της Deutsche Bank, που επιθυμούσε να μείνει ανεξάρτητη. Η κορυφαία γερμανική τράπεζα, όπως μεταδίδει το Bloomberg δίνει εαυτόν διορία έως τα μέσα του έτους.

Αν αποτύχουν οι άλλες προσπάθειες έως τότε, θα προχωρήσει σε συγχώνευση με την Commerzbank. Εδώ και πολύ καιρό υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν την γερμανική κυβέρνηση να δει τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας να ενώνουν τις δυνάμεις τους, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν καλύτερα στις προκλήσεις. 

Πηγές από το περιβάλλον της Deutsche Bank εξηγούσαν στο Bloomberg ότι τα στελέχη της γερμανικής τράπεζας φοβούνται πως ένα deal με την Commerzbank θα καταστεί η μόνη επιλογή τους, εάν δεν υπάρξει μία αισθητή βελτίωση των αποτελεσμάτων μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία δεκαετία η τράπεζα έχει κληθεί να πληρώσει άκρως τσουχτερά πρόστιμα για εμπλοκή σε σκάνδαλα, ενώ σε μία προσπάθεια να εξυγιάνει τον ισολογισμό της και να περιορίσει το ρίσκο, έχει αποφασίσει να αποχαιρετίσει το όνειρο της Wall Street, συρρικνώνοντας τις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής- έναν τομέα στον οποίο κάποτε πρωταγωνιστούσε- και δίνοντας έμφαση σε εταιρικούς πελάτες της στην Ευρώπη. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα