Deutsche Bank: Πτώση εσόδων για όγδοο τρίμηνο και νέα σενάρια για το μέλλον

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 10:53
UPD:10:59
REUTERS/Ralph Orlowski

Η Deutsche Βank συνέχισε να συρρικνώνεται για όγδοο διαδοχικό τρίμηνο στους τελευταίους μήνες του 2018, με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Κρίστιαν Σέβινγκ να υπόσχεται ακόμη περισσότερες περικοπές, καθώς προσπαθεί να πείσει τους επενδυτές για τη δυνατότητα δυναμικής επιστροφής σε μονοπάτι βιώσιμης κερδοφορίας. 

Τα έσοδα της κορυφαίας γερμανικής τράπεζας υποχώρησαν 2,4% το τέταρτο τρίμηνο, εξαιτίας των ισχυρών πιέσεων που δέχθηκε ο τομέας συναλλαγών σταθερού εισοδήματος. Ο Σέβινγκ αναγνώρισε πως το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό, αλλά εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η τράπεζα θα επιστρέψει σε «ελεγχόμενη ανάπτυξη». Εάν τα έσοδα συνεχίζουν να απογοητεύουν, θα προβεί σε μεγαλύτερη εξοικονόμηση κόστους, σημείωσε. 

Η παρατεταταμένη συρρίκνωση των εσόδων εντείνει τις πιέσεις στη διοίκηση της Deutsche Bank να εξετάσει εναλλακτικές, όπως μία συγχώνευσή της με την Commerzbank, τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας. Προς το παρόν τα κορυφαία στελέχη δηλώνουν επισήμως πως μπορεί να αποφευχθεί μία τόσο δραστική λύση. Ο Σέβινγκ τόνισε μάλιστα πως δεν αισθάνεται «καμία πίεση από τη γερμανική κυβέρνηση» να κινηθεί στην κατεύθυνση της συγχώνευσης. 

ΤοBloomberg μετέδιδε χθες πως εάν δεν υπάρξει αισθητή βελτίωση στα αποτελέσματα έως τα μέσα του έτους, τότε θα μείνει η λύση της συγχώνευσης. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα