Macquarie: Σκέψεις για την αγορά περιουσιακών στοιχείων της PCCW

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2006 07:31

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ για την αγορά περιουσιακών στοιχείων της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών του Χονγκ Κονγκ, PCCW Ltd. του Richard Li, διεξήγαγε η Macquarie Bank Ltd. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της PCCW ανεστάλη, μετά το δημοσίευμα ότι η αμερικανική εταιρεία επενδύσεων Newbridge Capital LLC, ενδέχεται να κάνει προσφορά για την εξαγορά της.

Η PCCW, της οποίας ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής είναι ο Richard Li, γιός του δισεκατομμυριούχου του Χονγκ Κονγκ Li Ka-shing, προσφέρει πρόσβαση σε 2,56 εκατ. συνδρομητές τηλεφωνίας και διαθέτει τη δεύτερη μεγαλύτερη συνδρομητική τηλεόραση. Αγόρασε την εταιρεία το 2000 προς 28 δισ. δολ. και η χρηματιστηριακή της αξία υποχώρησε στα 4,5 δισ. δολάρια.

Χθες οι μετοχές της PCCW σημείωσαν άνοδο 8,3%, φθάνοντας στ 5,20 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, τη μεγαλύτερη σε χρονικό διάστημα τριών ετών, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι την πλησίασαν για πώληση περιουσιακών της στοιχείων, χωρίς όμως να πει τον αγοραστή.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της PCCW ανεστάλη σήμερα στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Η εταιρεία δεν έδωσε αμέσως εξήγηση για την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της. Η διαπραγμάτευση των μετοχών του σκέλους κινητής τηλεφωνίας της PCCW, Sunday Communications Ltd., επίσης ανεστάλη, όπως και των μετοχών της Pacific Century Regional Developments Ltd. της Σιγκαπούρης, μετόχου της PCCW.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα