Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2006 07:31

Macquarie: Σκέψεις για την αγορά περιουσιακών στοιχείων της PCCW

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ για την αγορά περιουσιακών στοιχείων της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών του Χονγκ Κονγκ, PCCW Ltd. του Richard Li, διεξήγαγε η Macquarie Bank Ltd. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της PCCW ανεστάλη, μετά το δημοσίευμα ότι η αμερικανική εταιρεία επενδύσεων Newbridge Capital LLC, ενδέχεται να κάνει προσφορά για την εξαγορά της.

Η PCCW, της οποίας ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής είναι ο Richard Li, γιός του δισεκατομμυριούχου του Χονγκ Κονγκ Li Ka-shing, προσφέρει πρόσβαση σε 2,56 εκατ. συνδρομητές τηλεφωνίας και διαθέτει τη δεύτερη μεγαλύτερη συνδρομητική τηλεόραση. Αγόρασε την εταιρεία το 2000 προς 28 δισ. δολ. και η χρηματιστηριακή της αξία υποχώρησε στα 4,5 δισ. δολάρια.

Χθες οι μετοχές της PCCW σημείωσαν άνοδο 8,3%, φθάνοντας στ 5,20 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, τη μεγαλύτερη σε χρονικό διάστημα τριών ετών, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι την πλησίασαν για πώληση περιουσιακών της στοιχείων, χωρίς όμως να πει τον αγοραστή.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της PCCW ανεστάλη σήμερα στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Η εταιρεία δεν έδωσε αμέσως εξήγηση για την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της. Η διαπραγμάτευση των μετοχών του σκέλους κινητής τηλεφωνίας της PCCW, Sunday Communications Ltd., επίσης ανεστάλη, όπως και των μετοχών της Pacific Century Regional Developments Ltd. της Σιγκαπούρης, μετόχου της PCCW.