Yποχώρησε το δολάριο έναντι του γιέν

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2006 07:07

ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ για δεύτερη ημέρα το δολάριο, καθώς εικάζεται ότι η Federal Reserve των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, για να περιορίσει τον πληθωρισμό, στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Το αμερικανικό νόμισμα διεύρυνε την υποχώρηση που σημείωσε φέτος στο 2,7% έναντι του γιέν και 6% έναντι του ευρώ, πριν από την αυριανή ανακοίνωση οικονομικών δεικτών στις ΗΠΑ, οι οποίοι ενδέχεται να σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση σε χρονικό διάστημα οκτώ μηνών. Αυτόν τον μήνα οικονομικοί αναλυτές αναθεώρησαν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη κατά το ήμισυ μιας ποσοστιαίας μονάδα. Οι διαπραγματευτές, αύξησαν τα στοιχήματά τους, ότι η Fed θα αυξήσει την επόμενη εβδομάδα και τον Αύγουστο τα επιτόκια.

Το δολάριο υποχώρησε στα 114,66 γιέν στις 12:40 μ.μ. στο Τόκυο από 114,96 γιέν που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στο 1,2621 από 1,2579. Αναλυτές εκτιμούν ότι αυτόν τον μήνα το δολάριο θα υποχωρήσει στα 110 έναντι του γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα