SK Telecom: 1 δισ. δολ. για ομόλογα της China Unicom

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2006 07:49

ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΑ ομόλογα, αξίας έως 1 δισ. δολ., για μερίδιο 6,7% στην China Unicom Ltd., θα αποκτήσει η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ν. Κορέας, SK Telecom Co., για να καλύψει τις ανάγκες της μεγαλύτερης αγοράς ασύρματης τηλεφωνίας στον κόσμο, από πλευράς αριθμού συνδρομητών.

Τα ομόλογα τριετούς διάρκειας θα ανταλλαχθούν με 899,7 εκατ. μετοχές της China Unicom, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της SK Telecom στη Σεούλ, όπου και εδρεύει. Η εταιρεία της Ν. Κορέας, είπε, ότι σχεδιάζει να αγοράσει τα ομόλογα στις 5 Ιουλίου.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της SK Telecom, Kim Shin Bae, θέλει να παράγει κέρδη στο εξωτερικό, καθώς μειώνεται ο αριθμός των συνδρομητών στη χώρα, ακολουθώντας τις ηγέτιδες του κλάδου, όπως την Singapore Telecommunications Ltd. Με τα κεφάλαια αυτά η China Unicom, θα μπορέσει να βελτιώσει τα δίκτυά της και να συσφίξει τις σχέσεις της με τη διαχειρίστρια εταιρεία, η οποία είναι η πρώτη στον κόσμο, που προσέφερε τις επονομαζόμενες υπηρεσίες τρίτης γενιάς (3G).

H SK Telecom θα πρέπει να περιμένει ένα χρόνο μετά την αγορά των ομολόγων πριν τα ανταλλάξει με μετοχές της China Unicom, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η China Unicom, η μικρότερη, από τις δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας της Κίνας, ανταγωνίζεται με τη μεγαλύτερή της China Mobile (Hong Kong) Ltd. και τις εταιρείες σταθερής τηλεφωνίας, China Telecom Corp. και China Netcom Group Corp. (Hong Kong), για να πάρει άδεια για την παροχή υπηρεσιών 3G.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα