Στους 10 ακριβότερους εμπορικούς δρόμους του κόσμου η Ερμού

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2006 10:36
UPD:16:24

H EΡΜΟΥ είναι η 10η ακριβότερη εμπορική αγορά στον κόσμο με ενοίκια κατά μέσο όρο ύψους 3.000 ευρώ ανά τ.μ. ετησίως. Mάλιστα βάσει της ετήσιας μελέτης της Cushman & Wakefield η Ελλάδα με την εμπορική της αγορά στην Ερμού ανέβηκε στην κατάταξη των ακριβότερων εμπορικών αγορών στον κόσμο καθώς το 2005 ήταν στην 12η θέση.

Σύμφωνα με τον κ. Philip Evans, επικεφαλής του τμήματος Retail της Cushman & Wakefield Αθήνας «η άνοδος της Ερμού στην παγκόσμια κατάταξη την καθιστά έναν από τους 10 πιο περιζήτητους εμπορικούς προορισμούς στον κόσμο. Η θέση αυτή επιβεβαιώνεται από την παρουσία πολλών διεθνών σημάτων στην Ερμού καθώς και το υψηλό επίπεδο των εταιρειών που αναζητούν κατάστημα εκεί. Το γεγονός αυτό διατηρεί υψηλά τα ενοίκια των καταστημάτων στην Ερμού καθώς και τον αέρα που ζητείται από τους εμπόρους.»

Η 5η Λεωφόρος της Νέας Υόρκης διατηρεί την πρωτιά ως η ακριβότερη εμπορική αγορά σε όλο τον κόσμο και ενδεικτικά αναφέρεται ότι ένα κατάστημα 93 τμ στην 5η Λεωφόρο, στο ακριβότερο σημείο της στην διασταύρωση με την 57η Οδό έχει ενοίκιο περίπου $1.35 εκατομμύρια το χρόνο.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα της Cushman & Wakefield την μεγαλύτερη άνοδο στην κατάταξη των ακριβότερων εμπορικών αγορών στον κόσμο σημείωσε φέτος το Νέο Δελχί. Η ινδική πρωτεύουσα βρέθηκε την 24η θέση από την 41η που βρισκόταν το 2005, ενώ τα ενοίκια των εμπορικών αγορών αυξήθηκαν ή παρέμειναν σταθερά κατά 97% στις 233 αγορές που ερευνήθηκαν σε όλο τον κόσμο.

Η μελέτη Main Streets Across the World 2006 καταγράφει και ανακοινώνει τα ενοίκια καταστημάτων 233 εμπορικών δρόμων σε 47 χώρες σε ολόκληρο το κόσμο. Ο πίνακας παγκόσμιας κατάταξης αποτελείται από τους ακριβότερους εμπορικούς δρόμους κάθε χώρας που συμμετέχει στη μελέτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα