Cap Gemini: 1,25 δισ. δολ. για την εξαγορά της Kanbay

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2006 10:27

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 1,25 δισ. δολ. για την εξαγορά της Kanbay International Inc. με στόχο την αύξηση των εργασιών της σε τράπεζες και χρηματοοικονομικές εταιρείες στις ΗΠΑ, κατέθεσε η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών κομπιούτερ της Ευρώπης, Cap Gemini SA.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία που εδρεύει στο Παρίσι, αναφέρει ότι προσέφερε 29 δολ. για κάθε μία μετοχή της Kanbay, 16% περισσότερα από το χθεσινό κλείσιμο των μετοχών της εταιρείας. Η αξία της συναλλαγής, περιλαμβάνει προνομιούχες μετοχές και άλλες αξίας. Το διοικητικό συμβούλιο της Kanbay, εισηγήθηκε στους μετόχους να εγκρίνουν την προσφορά.

Η εξαγορά αντικατοπτρίζει το σχέδιο του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της Cap Gemini, Paul Hermelin, να διευρύνει τη γκάμα των υπηρεσιών της εταιρείας και στους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς. Η Kanbay, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού προέρχεται από την Ινδία, παρέχει τις υπηρεσίες της σε τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της HSBC Inc. και της Morgan Stanley. Η Cap Gemini είπε ότι η εξαγορά θα αυξήσει τις δραστηριότητές της στην Ινδία κατά 89% και στις ΗΠΑ οι πωλήσεις συμβουλευτικών υπηρεσιών θα σημειώσουν αύξηση κατά 45%.

Η Cap Gemini εκτιμά ότι η εξαγορά θα αυξήσει τα κέρδη ανά μετοχή κατά 5% το 2007 και κατά 10% το 2008. Η εταιρεία επέστρεψε πέρυσι στην κερδοφορία μετά τη μείωση περίπου 14.000 θέσεων εργασίας, θέτοντας τέλος σε ζημίες τριών συνεχόμενων ετών.

Η Kanbay, που έχει τρεις μονάδες στην Ινδία, απασχολεί περισσότερους από 5.000 ανθρώπους στη χώρα. Η εξαγορά θα αυξήσει το περιθώριο κέρδους της Cap Gemini πλέον του 10% και πλέον του στόχου 8% που έχει τεθεί για το 2008.

Σε διαφορετική της ανακοίνωση η Cap Gemini ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πωλήσεις της το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν 13,5% στο 1,88 δισ. ευρώ. Εξαιρουμένων των συναλλαγματικών επιδράσεων, οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν 12,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα