Hanjin Shipping: Στα ύψη οι μετοχές μετά τον θάνατο του προέδρου της

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2006 09:15

ΣΤΑ ΥΨΗ αναρριχήθηκαν οι μετοχές της Hanjin Shipping Co., της μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας της Ν. Κορέας, από πλευράς εσόδων, καθώς εικάζεται ότι η εταιρεία ενδέχεται να καταστεί στόχος εξαγοράς, μετά τον θάνατο του προέδρου της.

Οι μετοχές της Hanjin Shipping αναρριχήθηκαν στα 28.800 ουόν και άλλαξαν χέρια στα 28.550 ουόν η μία, 9,2% υψηλότερα, στις 11:58 π.μ. στη Σεούλ. Ο πρόεδρός της, Τσο Σου Χο, 53 ετών, πέθανε χθες, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία δεν ανέφερε την αιτία θανάτου του.

Ο θάνατος του Τσο, τόνωσε την εικοτολογία ότι η εταιρεία που εδρεύει στη Σεούλ θα γίνει στόχος εξαγοράς. Ο Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος Σάμι Οφερ έχει το 12,8% της εταιρείας, σύμφωνα με την TradeWinds τον Οκτώβριο.

Ο Τσο, τρίτος γιός του ιδρυτή της Hanjin Group, Τσο Τούνγκ Χούν, είχε μερίδιο 6,87% της εταιρείας. Ο μεγαλύτερος αδερφός της, Τσο Γιάνγκ Χο, κατείχε περίπου το 11% της εταιρείας, έως τις 30 Σεπτεμβρίουι, ως πρόεδρος της Korean Air Lines Co. και του σκέλους της, Korea Airport Service Co.

Η Korean Air δεν ενδιαφέρεται για την ανάληψη του ελέγχου της Hanjin Shipping, επανέλαβε σε σημερινή της ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο Τσο ήταν παντρεμένος και είχε δύο κόρες ηλικίας 18 και 20 ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα