Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2006 09:15

Hanjin Shipping: Στα ύψη οι μετοχές μετά τον θάνατο του προέδρου της

ΣΤΑ ΥΨΗ αναρριχήθηκαν οι μετοχές της Hanjin Shipping Co., της μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας της Ν. Κορέας, από πλευράς εσόδων, καθώς εικάζεται ότι η εταιρεία ενδέχεται να καταστεί στόχος εξαγοράς, μετά τον θάνατο του προέδρου της.

Οι μετοχές της Hanjin Shipping αναρριχήθηκαν στα 28.800 ουόν και άλλαξαν χέρια στα 28.550 ουόν η μία, 9,2% υψηλότερα, στις 11:58 π.μ. στη Σεούλ. Ο πρόεδρός της, Τσο Σου Χο, 53 ετών, πέθανε χθες, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία δεν ανέφερε την αιτία θανάτου του.

Ο θάνατος του Τσο, τόνωσε την εικοτολογία ότι η εταιρεία που εδρεύει στη Σεούλ θα γίνει στόχος εξαγοράς. Ο Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος Σάμι Οφερ έχει το 12,8% της εταιρείας, σύμφωνα με την TradeWinds τον Οκτώβριο.

Ο Τσο, τρίτος γιός του ιδρυτή της Hanjin Group, Τσο Τούνγκ Χούν, είχε μερίδιο 6,87% της εταιρείας. Ο μεγαλύτερος αδερφός της, Τσο Γιάνγκ Χο, κατείχε περίπου το 11% της εταιρείας, έως τις 30 Σεπτεμβρίουι, ως πρόεδρος της Korean Air Lines Co. και του σκέλους της, Korea Airport Service Co.

Η Korean Air δεν ενδιαφέρεται για την ανάληψη του ελέγχου της Hanjin Shipping, επανέλαβε σε σημερινή της ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο Τσο ήταν παντρεμένος και είχε δύο κόρες ηλικίας 18 και 20 ετών.