ΗΠΑ: Περισσότερο αισιόδοξοι οι επενδυτές κρατικών ομολόγων

Μετά τη σημαντική αύξηση των αποδόσεων
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2005 08:22

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ αισιόδοξοι μέσα σε επτά εβδομάδες, ήταν οι επενδυτές των αμερικανικών ομολόγων, αντικατοπτρίζοντας την αισιοδοξία ότι τα ομόλογα δεκαετούς διάρκειας, πρόσφεραν από τον Ιούνιο επαρκείς αποδόσεις για τον πληθωρισμό.

Ο εβδομαδιαίος δείκτης Ried, Thunberg & Co, που μετρά την προοπτική του αμερικανικού ελλείμματος αυξήθηκε στο 42 από το 40. Την τελευταία φορά που ο δείκτης ήταν σε τόσο υψηλά επίπεδα ήταν στις 4 Φεβρουαρίου. Οι 32 επενδυτές που ρωτήθηκαν από την εταιρεία ερευνών, που εδρεύει στο Jersey City, του New Jersey, έχουν από κοινού, συνολικά 1,25 τρισ. δολ.

Η άνοδος του δείκτη, ενδέχεται να καταδείξει ότι η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των ομολόγων από τον Νοέμβριο, που ώθησε τα ομόλογα δεκαετούς διάρκειας σε αποδόσεις 4,69%, θα σταματήσει.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις 11 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, κυβερνητική έκθεση στις 31 Μαρτίου θα δείξει ότι ο πληθωρισμός που μετρήθηκε από την Federal Reserve παρέμεινε αμετάβλητος τον Φεβρουάριο. Την 1η Απριλίου, αναμένεται η μηνιαία έκθεση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για την ανεργία.

Ο δείκτης 4% των ομολόγων που λήγουν τον Φεβρουάριο του 2015, υποχώρησε κατά 4/32 ή 1,25 δολ. ανά 1.000 δολ. στα 95 5/32 στις 11:48' μ.μ, στο Τόκυο, τοπική ώρα, σύμφωνα με την διαπραγματεύτρια ομολόγων Cantor Fitzgerald LP. Η απόδοση αυξήθηκε κατά δύο μονάδες βάσης, στο 4,61%. Την περασμένη εβδομάδα οι δεκαετείς αποδόσεις αυξήθηκαν οκτώ μονάδες βάσης, φθάνοντας στο 4,69%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα