Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2005 08:22

ΗΠΑ: Περισσότερο αισιόδοξοι οι επενδυτές κρατικών ομολόγων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ αισιόδοξοι μέσα σε επτά εβδομάδες, ήταν οι επενδυτές των αμερικανικών ομολόγων, αντικατοπτρίζοντας την αισιοδοξία ότι τα ομόλογα δεκαετούς διάρκειας, πρόσφεραν από τον Ιούνιο επαρκείς αποδόσεις για τον πληθωρισμό.

Ο εβδομαδιαίος δείκτης Ried, Thunberg & Co, που μετρά την προοπτική του αμερικανικού ελλείμματος αυξήθηκε στο 42 από το 40. Την τελευταία φορά που ο δείκτης ήταν σε τόσο υψηλά επίπεδα ήταν στις 4 Φεβρουαρίου. Οι 32 επενδυτές που ρωτήθηκαν από την εταιρεία ερευνών, που εδρεύει στο Jersey City, του New Jersey, έχουν από κοινού, συνολικά 1,25 τρισ. δολ.

Η άνοδος του δείκτη, ενδέχεται να καταδείξει ότι η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των ομολόγων από τον Νοέμβριο, που ώθησε τα ομόλογα δεκαετούς διάρκειας σε αποδόσεις 4,69%, θα σταματήσει.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις 11 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, κυβερνητική έκθεση στις 31 Μαρτίου θα δείξει ότι ο πληθωρισμός που μετρήθηκε από την Federal Reserve παρέμεινε αμετάβλητος τον Φεβρουάριο. Την 1η Απριλίου, αναμένεται η μηνιαία έκθεση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για την ανεργία.

Ο δείκτης 4% των ομολόγων που λήγουν τον Φεβρουάριο του 2015, υποχώρησε κατά 4/32 ή 1,25 δολ. ανά 1.000 δολ. στα 95 5/32 στις 11:48' μ.μ, στο Τόκυο, τοπική ώρα, σύμφωνα με την διαπραγματεύτρια ομολόγων Cantor Fitzgerald LP. Η απόδοση αυξήθηκε κατά δύο μονάδες βάσης, στο 4,61%. Την περασμένη εβδομάδα οι δεκαετείς αποδόσεις αυξήθηκαν οκτώ μονάδες βάσης, φθάνοντας στο 4,69%.