Πυρετώδεις διεργασίες για το ασφαλιστικό στο ΚΥΣΚΟΙΠ

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 16:12
UPD:16:16
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φωτογραφία αρχείου.

Του Στέλιου Παπαπέτρου

Το μείζον θέμα του ασφαλιστικού είναι το αντικείμενο της συνεδρίασης του ΚΥΣΚΟΙΠ, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και με τη συμμετοχή του αρμόδιου υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσου Πετρόπουλου.

Νωρίτερα, ο κ. Πετρόπουλος, μαζί με τον γ.γ. Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκο Φράγκο, είχε κρίσιμη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας με εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων ιατρών, δικηγόρων, μηχανικών και του οικονομικού επιμελητηρίου για το θέμα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, ο διάλογος με τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων συνεχίζεται προκειμένου η ασφαλιστική μεταρρύθμιση να λάβει υπ' όψιν τις ιδιαιτερότητες των επιμέρους κλάδων και επαγγελματικών κατηγοριών. 

«Στην κατεύθυνση αυτή διατυπώθηκε από το υπουργείο Εργασίας κατά τη σημερινή συνάντηση με τους εμπειρογνώμονες των επιστημόνων ένα πρώτο πλαίσιο συζήτησης για την ελάφρυνση υπέρμετρων επιβαρύνσεων», συμπληρώνεται.   

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα