Oracle: Ενημέρωση της κυβέρνησης για το νέο κέντρο Cloud λογισμικού στην Αθήνα

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 16:04
UPD:16:09
REUTERS/STEPHEN LAM

Tα στελέχη της εταιρείας αναφέρθηκαν στην ευρύτερη επένδυση της Oracle στην ελληνική αγορά και το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, μέσω της διεύρυνσης του περιφερειακού ρόλου της ελληνικής θυγατρικής της και του δωρεάν προγράμματος Oracle Academy.

Για τη λειτουργία του νέου κέντρου ανάπτυξης Cloud λογισμικού στην Αθήνα ενημέρωσε αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης η Oracle.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη της εταιρείας αναφέρθηκαν στην ευρύτερη επένδυση της Oracle στην ελληνική αγορά και το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, μέσω της διεύρυνσης του περιφερειακού ρόλου της ελληνικής θυγατρικής της και του δωρεάν προγράμματος Oracle Academy.

Συζητήθηκαν επίσης, οι δυνατότητες στενότερης συνεργασίας με στόχο την αύξηση των ρυθμών υιοθέτησης των cloud τεχνολογιών καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων σε μαθητές και φοιτητές μέσω του Oracle Academy.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Δημήτρης Μάρδας, υφυπουργός Εξωτερικών, υποστήριξε ότι «η ποιότητα και οι εξαιρετικές δεξιότητες του ανθρωπίνου δυναμικού της χώρας είναι ένα από τα βασικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της και επενδύσεις μεγάλων εταιρειών, όπως η Oracle, το αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο». «Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις συνεργασίας που μπορούν να βοηθήσουν σε περαιτέρω επενδύσεις» κατέληξε.

Ο επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Oracle, Αντώνης Μονοκρούσος διαμήνυσε ότι «η ανακοίνωση μιας τόσο σημαντικής επιχειρηματικής επένδυσης, σε μια χρονική στιγμή που χαρακτηρίζεται από σημαντικές προκλήσεις για τη χώρα, αποδεικνύει ότι ευκαιρίες για ανάπτυξη υπάρχουν πάντα. Το ανθρώπινο κεφάλαιο της Ελλάδας πρέπει να είναι ο κινητήριος μοχλός της καινοτομίας που απαιτείται για να προχωρήσουμε μπροστά με ταχύτερους ρυθμούς».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα