ΥΜΕ: Στόχος η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009 14:14
EUROKINISSI /ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Τους πέντε βασικούς άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών το προσεχές διάστημα, ανέλυσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και τόνισε πως θα δοθεί βαρύτητα στην περιφέρεια, στην προώθηση μέτρων που απευθύνονται στα λαϊκά στρώματα και στα μέτρα προστασίας των επαγγελματικών ομάδων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για τους ακόλουθους άξονες της πολιτικής του ΥΜΕ:

- Εθνικός, με στόχο να καταστεί η Ελλάδα Διεθνές Εμπορευματικό, διαμετακομιστικό και τηλεπικοινωνιακό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

- Θεσμικός και Οικονομικός, με στόχο να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, αλλά και η εξυγίανση των προβληματικών επιχειρήσεων και οργανισμών του δημοσίου και εναρμόνιση του ελληνικού θεσμικού πλαισίου με τις επιταγές της ΕΕ.

- Αναπτυξιακός, ώστε να αρθεί η απομόνωση της επαρχίας και των λαϊκών συνοικιών, με ταυτόχρονη προώθηση των συνδυασμένων μεταφορών.

- Κοινωνικός με προτεραιότητα τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, την ασφάλεια στις οδικές μεταφορές, την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, τη στήριξη των αδύναμων ομάδων, όπως άτομα με ειδικές ανάγκες, φοιτητές και άλλα και την εκπαίδευση των επαγγελματικών οδηγών.

- Οικολογικός με προώθηση των πράσινων μεταφορών για μείωση των ρύπων και μέτρα για τη χρησιμοποίηση του ποδήλατου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον ΟΣΕ, ο υπουργός τόνισε ότι διαμορφώνεται μια πολιτική που να ισορροπεί μεταξύ των ελληνικών και των ευρωπαϊκών δεδομένων και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές στο σχέδιο εξυγίανσης που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης των κομίστρων στα ΤΑΧΙ, διευκρινίζοντας όμως ότι θα πρέπει να συνδυαστεί με αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Αισιοδοξία για την Ολυμπιακή

Για το θέμα της Ολυμπιακής ο υπουργός δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του εθνικού μας αερομεταφορέα, σημείωσε ότι παρατηρείται μια κινητικότητα, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Επανέλαβε επίσης ότι η διαδικασία είναι ανοιχτή και ότι ο τρόπος που διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις είναι απολύτως συμβατός με την ΕΕ και γνωστοποίησε ότι η Ελλάδα έχει ήδη υποβάλει αίτημα στην Κομισιόν για παράταση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης και αναμένεται η απάντηση.

«Το καράβι έχει καλό κυβερνήτη»

Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Στυλιανίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές όποτε και αν γίνουν, γιατί η κυβέρνηση παράγει έργο που τώρα αρχίζει να γίνεται ορατό, ενώ παράλληλα αυξάνεται η αξιοπιστία του πρωθυπουργού.

«Το καράβι έχει καλό κυβερνήτη» σημείωσε ο υπουργός για να προσθέσει ότι στην πενταετία διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ έχουν γίνει πολλά περισσότερα από όσα έγιναν στην 20ετία του ΠΑΣΟΚ για την οποία χαρακτήρισε 20ετία χαμένων ευκαιριών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα