Αλ. Παπαρήγα: Ερχονται δύσκολες μέρες για τους εργαζομένους

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009 14:17
AΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ

Η κρίση θα είναι πιο βαθιά στην Ελλάδα, ίσως και μακρόχρονη, εκτίμησε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου εν όψει του 18ου συνεδρίου του ΚΚΕ (18-22/2), προειδοποιώντας παράλλληλα ότι η θέση των εργαζομένων θα επιδεινωθεί καθώς δεν λαμβάνεται ούτε ένα μέτρο υπέρ τους.

Ουσιαστικά, υπογράμμισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, η Ελλάδα είναι αρκετά χρόνια υπό επιτήρηση, αλλά τώρα είπε, αναφερόμενη στην πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων, «θα βάλουν πιο τρομοκρατικά διλήμματα».

Αλ. Παπαρήγα: Σε επιτήρηση η Ελλάδα είναι τόσα χρόνια

Ακούστε τις δηλώσεις της κας. Παπαρήγα.

Οι εκλογές δεν θα φέρουν τη λύση, πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα, επισημαίνοντας ότι «λύση να βγει τραυματισμένος ο δικομματισμός επειδή έρχονται δύσκολες μέρες για το λαό. Εγγύηση και ελπίδα είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ».

Η κ. Παπαρήγα απέρριψε το επιχείρημα ότι οι πρόωρες εκλογές εν μέσω κρίσης, μπορεί να επιδεινώσουν περαιτέρω την οικονομική κατάσταση και τόνισε ότι το ΚΚΕ από την πλευρά του, δεν εκλογολογεί, αλλά αυτό που το απασχολεί είναι η ενίσχυση των ταξικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων.

Εξάλλου, η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε την προσυνεδριακή διαδικασία του ΚΚΕ ως την πιο ζωντανή και ουσιαστική συζήτηση των τελευταίων ετών και ανακοίνωσε ότι τις εργασίες του Συνεδρίου θα παρακολουθήσουν 90 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα από 72 χώρες (η μεγαλύτερη συμμετοχή ξένων αντιπροσωπειών τα τελευταία χρόνια).

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Παπαρήγα, άφησε να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κληθεί στο Συνέδριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα