Κίνα: Αποκάλυψε τα αποθέματά της σε χαλκό

Μετά τις ζημίες που υπέστη από τη διαπραγμάτευσή του
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2005 10:52

ΣΤΟΝ εξαναγκασμό να αποκαλύψει τα αποθέματά της σε χαλκό, ωθήθηκε για πρώτη φορά η Κίνα, καθώς η χώρα επιδιώκει να περιορίσει τις ζημίες, από τις λανθασμένες τοποθετήσεις στα συμβόλαια για τη μείωση των τιμών του μετάλλου.

Σύμφωνα με το State Reserve Bureau, την αρμόδια υπηρεσία αποθεμάτων του μετάλλου της χώρας, στις 9 Νοεμβρίου στο Web site της, η χώρα θα πουλήσει 20.000 τόνους χαλκού. Μία εβδομάδα αργότερα, ανακοίνωσε μία ακόμη πώληση, της ίδιας ποσότητας.

Με την ανακοίνωση των πωλήσεων η Κίνα, ενδέχεται να επιδιώκει τον καθησυχασμό των επενδυτών για τα αποθέματα, περιορίζοντας τις απώλειες από τις διαπραγματεύσεις του μετάλλου. Το SRB έχει αποθέματα 1,3 εκατ. τόνων χαλκού, σύμφωνα με το Reuters στις 11 Νοεμβρίου, επικαλούμενο αξιωματούχο του γραφείου, περίπου ένα εκατ. τόνους περισσότερο από τις υψηλότερες εκτιμήσεις.

Ο χαλκός για παράδοση τριών μηνών, αυξήθηκε στα επίπεδα ρεκόρ των 4.243 δολ. ο μετρικός τόνος στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου την Παρασκευή. Σήμερα, διαπραγματεύθηκε στα 4.232 δολ. ο τόνος.

Το μέταλλο για παράδοση Δεκεμβρίου αυξήθηκε 1,98 δολ. η λίμπρα στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) την εβδομάδα που πέρασε, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.

Φέτος, ο χαλκός έχει σημειώσει άνοδο 34%, μετά την άνοδό του σε ποσοστό της τάξης του 37% πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα