Mizuho: Πρόβλεψη για κέρδη ρεκόρ τη χρήση

Μετά τον διπλασιασμό τους το δεύτερο τρίμηνο
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2005 11:04

ΚΕΡΔΗ ρεκόρ, ανακοίνωσε ότι θα εμφανίσει η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, Mizuho Financial Group Inc., στο σύνολο της χρήσης, μετά το μεγαλύτερο ράλι των μετοχών σε μια δεκαετία, που τη βοήθησε να αυξήσει τα τριμηναία κέρδη της.

Η Mizuho εκτιμά ότι τα καθαρά της κέρδη θα αυξηθούν στα 630 δισ. γιέν (5,3 δισ. δολ.) ή 55.008,15 γιέν ανά μετοχή, τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου, υψηλότερα από τα 627,4 δισ. γιέν ή τα 54.625,61 γιέν ανά μετοχή, το προηγούμενο έτος, μετά από ένα τρίμηνο κατά το οποίο πούλησε περισσότερα αμοιβαία κεφάλαια και κέρδισε περισσότερα από τη διαπραγμάτευση μετοχών, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Ο δείκτης Topix έχει σημειώσει άνοδο 31% από τις 30 Ιουνίου, αυξάνοντας το εισόδημα από τις διαπραγματεύσεις και τις αμοιβές των τραπεζών, καθώς η Ιαπωνία συνεχίζει να εμφανίζει τη μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη μέσα σε οκτώ χρόνια. Μετά τη μείωση των επισφαλών της δανείων κατά το ήμισυ, η Mizuho χρειάζεται να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε δραστηριότητες που κερδίζουν αμοιβές, καθώς τα κέρδη από τον δανεισμό στη χώρα δεν έχουν αυξηθεί εδώ και μια δεκαετία.

Η Mizuho είπε ότι τα έσοδά της προβλέπεται να αυξηθούν 13%, στα 3,4 τρισ. γιέν για το σύνολο της χρήσης έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για αύξηση των εσόδων στα 3,04 τρισ. γιέν.

Το δεύτερο τρίμηνο τα κέρδη της Mizuho διπλασιάστηκαν στα 165,3 δισ. γιέν, καθώς ο Topix σημείωσε άνοδο 20%, τη μεγαλύτερη σε τριμηνιαία βάση, από το 1995. Τα έσοδα αυξήθηκαν περισσότερο από το 1/5, φθάνοντας στα 946,6 δισ. γιέν. Το ράλι των μετοχών βοήθησε το χρηματιστηριακό της σκέλος να εμφανίσει κέρδη ρεκόρ, ύψους 13,4 δισ. γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα