Plias: Αναδιάρθρωση τραπεζικού δανεισμού

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2005 11:29

Σε υπογραφή Μνημονίου (Memorandum of Understanding) με εκπροσώπους όλων των συνεργαζόμενων τραπεζών προχώρησε ο όμιλος εταιρειών Plias με στόχο την αναδιάρθρωση του τραπεζικού του δανεισμού.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Plias προέβη σε υπογραφή Μνημονίου με τις συνεργαζόμενες τράπεζες, για τη ρύθμιση του συνόλου των δανείων του ύψους 40 περίπου εκατ. ευρώ. Η ρύθμιση αφορά αφενός στη μετατροπή του βραχυπρόθεσμου δανεισμού σε μακροπρόθεσμο και αφετέρου στη σημαντική μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους.

Η συμφωνία αυτή, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην προσπάθεια της διοίκησης για υγιή ανάπτυξη του Ομίλου και ήταν αναγκαία προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της αναδιάρθρωσης, που αφορά στη βελτίωση της χρηματοοικονομικής κατάστασης του Ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση της αναδιάρθρωσης αφορούσε σε διοικητικές, επιχειρηματικές και οργανωτικές αλλαγές, στην ανάπτυξη νέων συνεργασιών, στον εξορθολογισμό των εξόδων και δαπανών, στη διατήρηση των μεριδίων στην αγορά, στον ανασχεδιασμό των προϊόντων, καθώς και στην ενίσχυση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων όλων των εταιρειών του Ομίλου.

Ο κ. Αδαμάντιος Λέντσιος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, αναφερόμενος στη συμφωνία αυτή, επεσήμανε τα εξής: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, που οι εντατικές και συστηματικές προσπάθειές μας είχαν αίσιο αποτέλεσμα. Με την υπογραφή του Μνημονίου ρύθμισης των τραπεζικών υποχρεώσεών μας, πραγματοποιούμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την εξυγίανση και την αναδιάρθρωση του Ομίλου. Με την κίνηση αυτή ολοκληρώνεται ένας κύκλος ενεργειών που αποσκοπούσαν στον εξορθολογισμό και την σταθεροποίηση του Ομίλου και ανοίγει ένας νέος, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου και την επιστροφή του στην κερδοφορία».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα