Tallink: 200 εκατ. ευρώ από τη δημόσια εγγραφή

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2005 11:55

ΠΟΣΟΝ 200 εκατ. ευρώ (236 εκατ. δολ.) κατά τη δημόσια εγγραφή θα αντλήσει η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία της Βαλτικής, AS Tallink Grupp, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την αγορά τριών νέων πλοίων της.

Η Tallink θα προσφέρει 34,09 εκατ. μετοχές στους επενδυτές από 4,70 έως 5,88 ευρώ η μία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Ταλίν της Εσθονίας, προς το Χρηματιστήριο. Την πώληση των μετοχών της, διαχειρίζεται η Citigroup Global Markets Ltd., με την υποστήριξη της Nordea Bank AB, της AS Suprema Securities και τη SEB Eesti Uhispank. Η Citigroup έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τον αριθμό των μετοχών που θα προσφέρει κατά 10%.

Τα φέρι της εταιρείας και τα πλοία μεταφοράς εμπορευμάτων, μετέφεραν περισσότερο από 3,2 εκατ. επιβάτες και περίπου 130.000 οχήματα, λεωφορεία και φορτηγά, το δωδεκάμηνο που έληξε στις 31 Αυγούστου. Η εταιρεία προσθέτει νέα πλοία στον στόλο της, που σήμερα προσφέρουν μικρές κρουαζιέρες και μεταφορά αυτοκινήτων και επιβατών μεταξύ Φινλανδία και Εσθονίας και μεταξύ Σουηδίας κα Εσθονίας. Η Tallink έχει επίσης στην κυριότητά της ένα ξενοδοχείο δυναμικότητας 350 δωματίων στο Ταλίν.

Οι μετοχές θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Ταλίν στις 9 Δεκεμβρίου. Από τις μετοχές που προσφέρονται οι 26,5 εκατ. είναι νέες και οι 7,59 εκατ. έχουν πουληθεί για λογαριασμό των υφιστάμενων επενδυτών. Οι επενδυτές έχουν διορία μέχρι την 1 η Δεκεμβρίου για τις μετοχές της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα