Samsung, Toshiba: Σημαντική υποχώρηση των μετοχών

Μετά την ανακοίνωση δημιουργίας του venture Intel-Micron
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2005 07:31

ΑΠΩΛΕΙΕΣ σημείωσαν οι μετοχές των ασιατικών εταιρειών παραγωγής chips, όπως της Samsung Electronics Co. και της Toshiba Corp., καθώς ανησυχία επικρατεί, ότι το νέο venture της Intel Corp. και της Micron Technology Inc., για την παραγωγή flash memory chips θα αυξήσει τον ανταγωνισμό των τιμών.

Οι μετοχές της Samsung, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής memory chips, τα λεγόμενα Nand, υποχωρούσαν 4,4%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μέσα σε ένα έτος, στη Σεούλ. Οι μετοχές της Toshiba, της υπ΄αριθμόν δεύτερης εταιρείας του κλάδου, σημείωναν απώλειες 6,9%, τις μεγαλύτερες σε χρονικό διάστημα πλέον των 18 μηνών στο Τόκυο. Οι μετοχές της τρίτης του κλάδου, της Hynix Semiconductor Inc., υποχωρούσαν σε ποσοστό της τάξης του 6%.

Η Intel και η Micron θα συμμετάσχουν με το ποσόν του 1,2 δισ. δολ. η κάθε μία ετησίως, για την παραγωγή μερών αποθήκευσης μουσικής και αρχείων βίντεο του iPod της Apple Computer Inc. Το venture θα ανταγωνιστεί την Samsung και την Toshiba στην αγορά Nand flash memory chips, η οποία αναπτύσσεται τέσσερις φορές ταχύτερα από την αντίστοιχη των memory chips, σύμφωνα με επενδυτές και με αναλυτές.

Οι μετοχές της Intel σημείωναν άνοδο 0,04%, φθάνοντας στα 25,26 δολ. η μία στις ΗΠΑ, στις συναλλαγές μετά τη συνεδρίαση, τη στιγμή που οι μετοχές της Micron κέρδιζαν 0,1%, φθάνοντας στα 14,20 δολ. η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα