Tesco: Ο χαμηλότερος ρυθμός αύξησης των πωλήσεων

Μέσα σε δύο χρόνια, αποτέλεσμα του ανταγωνισμού
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2005 09:52

ΜΕ τον χαμηλότερο ρυθμό, σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών, αυξήθηκαν το τρίμηνο, τα έσοδα της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης τροφίμων της Βρετανίας, Tesco Plc, καθώς εντάθηκε ο ανταγωνισμός παράλληλα με τον περιορισμό των καταναλωτικών δαπα νών.

Οι πωλήσεις στα καταστήματά της που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος αυξήθηκαν 5,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος το τρίτο τρίμηνο της χρήσης που έληξε στις 19 Νοεμβρίου, εξαιρουμένης της βενζίνης, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7,5% το τρίτο τρίμηνο του 2004.

Η Tesco μειώνει τις τιμές πώλησης για να κερδίσει καταναλωτές από τις ανταγωνίστριές της, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων Asda της Wal-Mart Stores Inc., καθώς το υψηλότερο κόστος των καυσίμων περιορίζει τις δαπάνες των καταναλωτών.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν χθες άνοδο 0,25 πένες, ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στις 312,75 πένες η μία, χθες στο Λονδίνο. Πέρυσι, σημείωσαν αύξηση 1,3%, περίοδος κατά την οποία ο δείκτης των εννέα μετοχών των εταιρειών που αποτελούν τον Bloomberg Europe Food Retailers Index, παρέμεινε αμετάβλητος. Την ίδια χρονική περίοδο οι μετοχές της Wal-Mart, υποχώρησαν σε ποσοστό 8,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα