Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2005 09:52

Tesco: Ο χαμηλότερος ρυθμός αύξησης των πωλήσεων

ΜΕ τον χαμηλότερο ρυθμό, σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών, αυξήθηκαν το τρίμηνο, τα έσοδα της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης τροφίμων της Βρετανίας, Tesco Plc, καθώς εντάθηκε ο ανταγωνισμός παράλληλα με τον περιορισμό των καταναλωτικών δαπα νών.

Οι πωλήσεις στα καταστήματά της που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος αυξήθηκαν 5,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος το τρίτο τρίμηνο της χρήσης που έληξε στις 19 Νοεμβρίου, εξαιρουμένης της βενζίνης, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7,5% το τρίτο τρίμηνο του 2004.

Η Tesco μειώνει τις τιμές πώλησης για να κερδίσει καταναλωτές από τις ανταγωνίστριές της, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων Asda της Wal-Mart Stores Inc., καθώς το υψηλότερο κόστος των καυσίμων περιορίζει τις δαπάνες των καταναλωτών.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν χθες άνοδο 0,25 πένες, ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στις 312,75 πένες η μία, χθες στο Λονδίνο. Πέρυσι, σημείωσαν αύξηση 1,3%, περίοδος κατά την οποία ο δείκτης των εννέα μετοχών των εταιρειών που αποτελούν τον Bloomberg Europe Food Retailers Index, παρέμεινε αμετάβλητος. Την ίδια χρονική περίοδο οι μετοχές της Wal-Mart, υποχώρησαν σε ποσοστό 8,9%.