Nokia: 77% υψηλότερες πωλήσεις το εννεάμηνο στην Κίνα

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2005 10:17

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 77% σημείωσαν το εννεάμηνο του 2005, έναντι του προηγούμενου έτους, οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, Nokia Oyj, μετά την αύξηση της ζήτησης.

Η εταιρεία, πούλησε 23 εκατ .κινητά τηλέφωνα στην Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν, το εννεάμηνο που έληξε στον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, Jorma Ollila, σήμερα στο Πεκίνο.

Ο Ollila, 55 ετών, είπε, ότι η εταιρεία έχει επενδύσει περίπου 2,2 δισ. δολ. στην Κίνα, η οποία έχει 383 εκατ. συνδρομητές και ήταν η μεγαλύτερη αγορά κινητής τηλεφωνίας από πλευράς χρηστών. Η Nokia έχει εργοστάσια σε τρεις πόλεις της Κίνας και απασχολεί περισσότερους από 6.000 ανθρώπους εκεί, έναντι πέντε ανθρώπων το 1985, όταν δραστηριοποιήθηκε στη χώρα.

«Η Nokia αναπτύχθηκε στην Κίνα τα τελευταία 20 χρόνια, μαζί με την αγορά κινητής τηλεφωνίας της χώρας», είπε ο Ollila, συμπληρώνοντας: «Πιστεύουμε, ότι μέχρι το 2010 η Κίνα θα έχει επιπλέον 250 εκατ. συνδρομητές».

Οι πωλήσεις της Nokia στη Κίνα αυξήθηκαν το εννεάμηνο στα 3,3 δισ. δολ. και οι εξαγωγές από την περιοχή ανήλθαν σε 2,3 δισ. δολ. είπε ο Ollila, χωρίς να δώσει συγκρίσιμα στοιχεία.

Πέρυσι, το μερίδιο αγοράς της Nokia στην Κίνα ήταν 12%, περίοδο κατά την οποία το μερίδιο της Motorola Inc. ήτνα 12%, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Fuji-Keizai Co., στις 20 Οκτωβρίου. Το μερίδιο της κινεζικής Ningbo Bird Co., μειώθηκε στο 10%, με αποτέλεσμα η εταιρεία να υποχωρήσει στην τρίτη θέση.

Οι μετοχές της Nokia, οι οποίες έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 27,11%, υποχωρούσαν 0,27%, φθάνοντας στα 14,77 ευρώ η μία στο Ελσίνκι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα