Britvic: Στα 924 εκατ. δολ. η αξία της κατά την δημόσια εγγραφή

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2005 10:34

Η Britvic Plc, που παράγει στη Βρετανία το αναψυκτικό 7Up, θα έχει χρηματιστηριακή αξία έως και 537 εκατ. λίρες (924 εκατ. δολ.) κατά τη δημόσια εγγραφή της, καθώς η InterContinental Hotels Group Plc και άλλοι ιδιοκτήτες, πουλάνε τα μερίδιά τους.

Η εταιρεία, που επίσης παράγει το αναψυκτικό Pepsi στη Βρετανία, πουλά μερίδια προς 210 έως 250 πένες ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Με ετήσιες πωλήσεις περίπου 700 εκατ. λιρών η Britvic, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών της Βρετανίας, μετά την Cadbury Schweppes Plc. Η εταιρεία που παράγει τους χυμούς Tango και Robinsons, σχεδιάζει να προσθέσει νέες γεύσεις με λιγότερη ζάχαρη, προκειμένου να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά ανθρακούχων αναψυκτικών της Βρετανίας.

Η InterContinental κατέχει μερίδιο 47,5% στην Britvic, η Whitbread Plc και η Allied Domecq της Pernod Ricard SA, κατέχουν από 23,75% η κάθε μία. Οι εταιρείες έχουν πει ότι σχεδιάζουν να πουλήσουν μέρος ή το σύνολο των μεριδίων τους. Η PepsiCo Inc., θα διατηρήσει το μερίδιο του 5%, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Britvic.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα