Ιαπωνία: Μείωση των λιανικών πωλήσεων τον Οκτώβριο

Καθώς οι καταναλωτές περιορίζουν τις δαπάνες τους
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2005 07:30

ΜΕΙΩΣΗ, για δεύτερο μήνα, σημείωσαν τον Οκτώβριο οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία, καθώς οι καταναλωτές περιόρισαν τις δαπάνες τους σε αυτοκίνητα, τρόφιμα και ρούχα, καταδεικνύοντας, ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας στον κόσμο θα υποχωρήσει έναντι του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Οι πωλήσεις, εποχιακώς προσαρμοσμένες, υποχώρησαν 0,3%, έναντι του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Εμπορίου της χώρας. Οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν 0,3% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Οι πωλήσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών μειώνονται μετά την παρουσίαση νέων μοντέλων νωρίτερα μέσα στο έτος, καθώς ο πιο ζεστός από τα φυσιολογικά επίπεδα καιρός, μείωσε τη ζήτηση για ρούχα. Οι δαπάνες των ιδιωτών ενδέχεται να αυξηθούν τους ερχόμενους μήνες, καθώς ο κόσμος θα ξοδέψει τα μπόνους του χειμώνα σε συνδυασμό με τους υψηλότερους μισθούς του, εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές.

Το γιέν έναντι του δολαρίου διαπραγματεύθηκε στα 119,86 στις 11:47' π.μ. στο Τόκυο έναντι 119,73 γιέν πριν από την ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων.

Τα μπόνους του χειμώνα στις μεγαλύτερες εταιρείας της Ιαπωνίας θα αυξηθούν 5,35% στα 819.638 γιέν (6.847 δολ.), για τρίτη συνεχόμενη φορά, φθάνοντας στα υψηλότερα παρά ποτέ επίπεδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Nihon Keizai, στις 25 Νοεμβρίου, επικαλούμενο έρευνα σε 264 εταιρείες σε όλη τη χώρα. Επίσης, είναι η πρώτη φορά σε 15 χρόνια, που ο ρυθμός αύξησης θα ξεπεράσει το 5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα