Toyota: Κατασκευή οχημάτων στο εργοστάσιο της Fuji Heavy στις ΗΠΑ

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2005 07:15

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, στο εργοστάσιο της Fuji Heavy Industries Ltd. Στις ΗΠΑ, ενδέχεται να κατασκευάσει η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, Toyota Motor Corp., αυξάνοντας την ετήσια δυναμικότητά της στη Β. Αμερική κατά περίπου 6% μέχρι το 2008, σύμφωνα με τρία στελέχη της εταιρείας, που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Toyota, ενδέχεται να κατασκευάσει από 100.000 έως 120.000 οχήματα, είτε τα Camry ή τα SUV, στο εργοστάσιο της Fuji Heavy στο Λαφαγιέτ της Ιντιάνα των ΗΠΑ από το 2007, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Οι πρόεδρο της Toyota και της Fuji Heavy, ενδέχεται να συζητήσουν το θέμα την επόμενη εβδομάδα, ανέφεραν τα στελέχη.

Το σχέδιο, θα δώσει στην Toyota – η οποία αγόρασε το 8,7% της Fuji Heavy τον περασμένο μήνα από την General Motors Corp. - τη δυναμικότητα να κατασκευάσει 1,93 εκατ. οχήματα στις ΗΠΑ, χωρίς να απαιτηθεί η αύξηση των επενδύσεων. Η αυτοκινητοβιομηχανία, που εδρεύει στην Ιαπωνία, προβλέπει κέρδη ρεκόρ για τέταρτο έτος μέχρι τον Μάρτιο του 2006, προκαλώντας την General Motors, ως η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Ο εκπρόσωπος της Toyota, Hideki Fujii και ο εκπρόσωπος της Fuji Heavy, Masaru Shoji, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το σχέδιο των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών.

Οι μετοχές της Toyota, οι οποίες έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 41,5%, κέρδιζαν 2%, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ μιας ημέρας και στα 5.950 γιέν η μία στις 11 π.μ. στο Τόκυο. Οι μετοχές της Fuji Heavy, κέρδιζαν 1,3%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα 32 ημερών και στα 613 γιέν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα