Μεξικό: Μείωση των επιτοκίων για τέταρτο μήνα

Με στόχο την τόνωση της οικονομίας
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2005 07:39

ΣΤΗ μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, για τέταρτη φορά, προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα του Μεξικό, καθώς επιδιώκει εδώ και πολλούς μήνες να τονώσει την οικονομία, παράλληλα με την υποχώρηση του πληθωρισμού.

Η Banco de Mexico μείωσε τα επιτόκια στο 8,75% από 9%, επικαλούμενη την βελτίωση του πληθωρισμού. Τα πέντε μέλη του διοικητικού της συμβουλίου, με επικεφαλής τον Guillermo Ortiz, επανέλαβαν σήμερα σε δήλωσή τους ότι ο πληθωρισμός φέτος προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 3,5% και μέσα στον στόχο του 2% έως 4%.

Η ανάπτυξη της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας της Λατινικής Αμερικής, μετά τη Βραζιλία, συρρικνώθηκε φέτος, καθώς οι βιομηχανίες χάνουν μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ από τις ασιατικές ανταγωνίστριές τους, τη στιγμή που τα επιτόκια, περιορίζουν τις επενδύσεις. Η οικονομία του Μεξικό αναπτύχθηκε το εννεάμηνο του έτους 2,9% έναντι ανάπτυξης 4,4% ολόκληρο το 2004. Σήμερα η Banco de Mexico είπε, ότι μπορεί η οικονομία να αναπτύχθηκε το τρίτο τρίμηνο, ωστόσο, ο βιομηχανικός κλάδος, παραμένει αδύναμος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα