ATEbank: Σημαντική αύξηση κερδών στο εννεάμηνο

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2005 17:40
UPD:17:42

Ενισχυμένη παρουσιάζεται η κερδοφορία της ATEbank κατά το εννεάμηνο 2005 σε εταιρική και ενοποιημένη βάση κατά τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος των εταιρειών της ATEbank παρουσιάζει κατά το εννεάμηνο 2005 καθαρά κέρδη μετά από φόρους (και δικαιώματα μειοψηφίας) αυξημένα κατά 150,02% έναντι του αντίστοιχου εννεαμήνου 2004 φθάνοντας τα 78,8 εκατ. €.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η θετική εξέλιξη του οικονομικού αποτελέσματος οφείλεται στην αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 25,4%, και των καθαρών εσόδων από μη τοκοφόρες δραστηριότητες τα οποία αυξήθηκαν κατά 15,7% φθάνοντας στο επίπεδο των 141,7 εκ. €.

Θετικά επηρέασε το οικονομικό αποτέλεσμα της περιόδου αυτής και η μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 1,8% σαν αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής εκλογίκευσης του λειτουργικού κόστους του Ομίλου της ATEbank, διαμορφώνοντας το δείκτη κόστους εσόδων στο επίπεδο των 61,1% έναντι 76,5% της αντίστοιχης περιόδου του 2004.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, χαρακτηριστικό της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων και των επιδόσεων του Ομίλου αποτελούν:

· Η μεταστροφή των αποτελεσμάτων σχεδόν όλων των Εταιρειών του Ομίλου σε κερδοφορία.

· Η αύξηση στα υπόλοιπα του χαρτοφυλακίου δανείων κατά 3,91%, αφού ληφθούν υπόψη οι διαγραφές στο πλαίσιο του Ν.3259/2004 περί πανωτοκίων, με χαρακτηριστική την αντίστοιχη αύξηση της δανειοδότησης της λιανικής τραπεζικής την ίδια περίοδο κατά 21% και ειδικότερα των στεγαστικών δανείων, των οποίων οι εκταμιεύσεις του τελευταίου τριμήνου παρουσιάζουν αύξηση που υπερβαίνει το 85% έναντι της προηγούμενης χρήσης 2004.

· Η αύξηση των καταθέσεων κατά 3,78% και τέλος

· Η διατήρηση των δεικτών απόδοσης κεφαλαίων, περιθωρίου επιτοκίου και αποτελεσματικότητας διαχειριστικής πολιτικής, σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Στο πλαίσιο των πιο πάνω οικονομικών επιδόσεων του Ομίλου εντάσσονται και τα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας, τα οποία συμμετέχουν κατά 75% μετά την ενοποίηση στα καθαρά κέρδη του Ομίλου. Συγκεκριμένα, τα μετά από φόρους κέρδη διαμορφώνονται στο επίπεδο των 39 εκατ. € έναντι 7,1 εκατ. € της αντίστοιχης περιόδου του 2004. Στη διαμόρφωση του αποτελέσματος συμβάλλει η αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 22,3% και η συγκράτηση του ρυθμού μεταβολής των λειτουργικών εξόδων της Τράπεζας τα οποία παρουσιάζουν αύξηση 0,16% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα