Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετά τις εκθέσεις στις ΗΠΑ για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των διαρκών καταναλωτικών αγαθών, στοιχεία που κατέδειξαν ότι η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα ενισχυθεί, τονώνοντας τα εταιρικά κέρδη. Ανοδικά κινούντο οι μετοχές της BHP Billiton and Hyundai Motor Co.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,4% φθάνοντας στις 115,55 μονάδες στις 12:39' μ.μ. στο Τόκυο. Ο δείκτης οδεύει να σημειώσει αυτόν τον μήνα άνοδο 5,6%. Εννέα από τους 10 κλαδικούς δείκτες που τον αποτελούν, κινούντο ανοδικά.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωνε τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας. Οι μετοχές της Kookmin Bank κινήθηκαν ανοδικά μετά την έκθεση που έδειξε ότι η παραγωγή του τομέα των υπηρεσιών της χώρας αυξήθηκε τον Οκτώβριο για όγδοο συνεχόμενο μήνα.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 αναρριχήθηκε 0,3%, φθάνοντας στις 14.975,08 μονάδες, μετά την άνοδό του νωρίτερα πάνω από τις 15.000 μονάδες, για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2000. Ο Topix κέρδιζε ποσοστό 0,15.

Ανοδικά κινούντο και οι λοιποί δείκτες στην Ασία, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα, την Μαλαισία, τις Φιλιππίνες και την Ταϊλάνδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα