Υποχώρησε για τέταρτη ημέρα η τιμή του αργού

Kαθώς εικάζεται ότι αποθέματα των ΗΠΑ επαρκούν της ζήτησης
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2005 07:36
UPD:09:11

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου για τέταρτη ημέρα στη Ν. Υόρκη, καθώς εικάζεται, ότι τα αμερικανικά αποθέματα επαρκούν για την αύξηση της ζήτησης τον χειμώνα.

Σημερινή έκθεση, ενδέχεται να δείξει σήμερα ότι οι προμήθειες πετρελαίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα ήταν περίπου 10% υψηλότερες έναντι του μέσου όρου πέντε ετών για την περίοδο, σύμφωνα με 13 οικονομικούς αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Ο ΟΠΕΚ είναι απίθανο να μειώσει την παραγωγή κατά τη σύσκεψη των μελών του τον επόμενο μήνα, επειδή οι αγορές πετρελαίου παγκοσμίως είναι ισορροπημένες, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του υπουργού Πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου υποχώρησε 78 σεντς, ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στα 55,72 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 9:30' π.μ. στη Σιγκαπούρη, η τιμή του πετρελαίου βρισκόταν στα 56,08 δολ. το βαρέλι. Το πετρέλαιο είναι 14% ακριβότερο σε σύγκριση με πέρυσι.

Χθες τα συμβόλαια του Ιανουαρίου υποχώρησαν 86 σεντς, ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στα 56,50 δολ. το βαρέλι. Τα συμβόλαια νωρίτερα είχαν αναρριχηθεί στα 57,75 δολ. το βαρέλι, μετά την έκθεση, η οποία έδειξε ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη καταναλώτρια πετρελαίου στον κόσμο, αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ και οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν δύο φορές και πλέον των εκτιμήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα