Πτώση των χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2005 10:35

Επιφυλακτικό είναι σήμερα το κλίμα στα δυτικοευρωπαϊκά χρηματιστήρια ύστερα από τη χθεσινή πτώση της Wall Street και εν αναμονή πληθώρας νέων στοιχείων για την οικονομία της Ευρωζώνης.

Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα δοθούν στη δημοσιότητα τα προσωρινά στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη της Ευρωζώνης, ενώ στις ΗΠΑ θα ανακοινωθούν στοιχεία για την εταιρική κερδοφορία τρίτου τριμήνου, το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου καθώς και για τη βιομηχανική δραστηριότητα στις μεσοδυτικές πολιτείες. Σήμερα θα δημοσιευθεί επίσης η μηνιαία οικονομική έκθεση της Fed.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα στη Γαλλία, η ανεργία υποχώρησε στο 9,7% τον Οκτώβριο, ενώ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης σημείωσε σημαντική πτώση το Νοέμβριο.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 5.475 μονάδες (-0,29%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.571,67 μονάδες (-0,37%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 5.177,96 μονάδες (-0,41%).

Η μετοχή της Daily Mail & General Trust, εκδότριας της Daily Mail, άνοιξε με απώλειες 2,9%, ύστερα από τα αποθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Πτώση, της τάξεως του 1,1%, σημειώνει και η μετοχή της ασφαλιστικής Royal & Sun Alliance έπειτα από την υποβάθμισή της από επενδυτικό οίκο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα