Inform Π. Λύκος: Αύξηση κερδών στο εννεάμηνο

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2005 10:40

Στα 6,9 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν στο εννεάμηνο του 2005 τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη προ φόρων της Inform Π. Λύκος σημειώνοντας αύξηση κατά 13,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους έφθασαν τα 4,8 εκατομμύρια ευρώ, έναντι περίπου 3,4 εκατομμυρίου ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης, εμφανίζοντας αύξηση της τάξεως του 43,8%.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσιάζεται σταθερός σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2004, στα 53,4 εκατομμύρια ευρώ.

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ξεπερνούν τα 11,3 εκατομμύρια ευρώ, οριακά αυξημένα έναντι των 11,2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου το 2004.

Στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις περιλαμβάνονται οι εταιρείες: INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε., ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., LYKOS PAPERLESS SOLUTIONS Α.Ε. και TERRANE LTD (με ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις). Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης (1/1-30/9/2004) στην τρέχουσα περίοδο δεν ενοποιήθηκαν: α) η INFORM PROCESSING SERVICES A.E. διότι απορροφήθηκε από την INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε. στις 30/06/05, και β) η FINTRUST A.E. διότι πουλήθηκε ποσοστό συμμετοχής 43% με αποτέλεσμα η συμμετοχή της μητρικής εταιρείας να περιοριστεί στο 18%.

Η μητρική εταιρία, Inform Π. Λύκος Α.Ε, στο εννεάμηνο του 2005 παρουσιάζει κύκλο εργασιών στα 31,4 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένο κατά 3,0% από την αντίστοιχη περίοδο του 2004.

Τα κέρδη προ φόρων υπερβαίνουν τα 4,1 εκατομμύρια ευρώ βελτιωμένα κατά 48,6% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου όπου άγγιζαν τα 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η σημαντική βελτίωση σε επίπεδο κερδών προ φόρων που εμφανίζει η μητρική εταιρεία, σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, οφείλεται στον τρόπο λογιστικής αντιμετώπισης της ζημιάς από την πώληση της Στ. Κοσκινίδης Α.Β.Ε.Ε. τον Απρίλιο του 2004. Με βάση τα ΔΠΧΠ η ζημιά αυτή εμφανίζεται πλέον στα αποτελέσματα χρήσης, μειώνοντας τα κέρδη προ φόρων του 2004 και όχι αφαιρετικά της Καθαρής Θέσης στο τέλος του έτους όπως είχε πραγματοποιηθεί με βάση τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΛΥΚ



Σχολιασμένα