Aerolineas Argentinas: Δεν μπορεί να αυξήσει τους μισθούς

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2005 10:17

ΑΔΥΝΑΤΕΙ να ανταποκριθεί στα αιτήματα για αυξήσεις των μισθών από τις συνδικαλιστικές ενώσεις η Αerolineas Argentinas SA, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρείας της Αργεντινής, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Antonio Mata.

«Οι μέσοι μισθοί στην εταιρεία είναι πολύ καλύτεροι έναντι άλλων εταιρειών στον ίδιο κλάδο», είπε ο Mata σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Μπουένος Αϊρες, συμπληρώνοντας: «Ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών βρίσκεται σε περίοδο κρίσης διεθνώς και πολλές είναι εκείνες οι εταιρείες που μειώνουν τις θέσεις εργασίας, σε αντίθεση με εμάς, που αυξήσαμε το προσωπικό μας από την κρίση του 2001 στην χώρα».

Η Aerolineas Argentinas, που ανήκει στον ισπανικό όμιλο Viajes Marsans, δεν έχει χάσει μόνο κέρδη από την απεργία, αλλά δαπάνησε περίπου 3 εκατ. δολ. επιστρέφοντας τα χρήματα των εισιτηρίων επιβατών και για την πληρωμή εισιτηρίων λεωφορείων, γευμάτων και διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Julio Scaramella, σε τηλεφωνική του συνέντευξη. Επίσης η εταιρεία αντιμετωπίζει το θέμα καταβολής χρηματικών προστίμων, για την αποτυχία της να παράσχει υπηρεσίες, συμπλήρωσε.

Περίπου το 90% των εσωτερικών πτήσεων της χώρας έχει ματαιωθεί από τις 24 Νοεμβρίου, αφήνοντας περισσότερους από 50.000 ανθρώπους στα αεροδρόμια, καθώς η οι εργαζόμενοι στην εταιρεία κατέβηκαν σε απεργία ζητώντας 75% αύξηση των μισθών. Η βιομηχανία του τουρισμού, που αποτελεί το 8% της οικονομίας της χώρας, θα απωλέσει περίπου 1 δισ. δολ., σύμφωνα με την Argentine Association of Travel Agencies.

«Ο τουρισμός έχει ενεργήσει ως κινητήριος δύναμις της οικονομίας τα δύο τελευταία χρόνια και αυτή η απεργία δεν βλάπτει μόνο την αεροπορική εταιρεία, αλλά ολόκληρο τον κλάδο», είπε ο πρόεδρος της ένωσης Thomas Ryan, σε τηλεφωνική του συνέντευξη, συμπληρώνοντας: «Περίπου το 80% των επιβατών που έχει ακινητοποιηθεί στα αεροδρόμια, είναι ξένοι τουρίστες». Αυτή, είναι μια άσχημη εικόνα, που η Αργεντινή πρέπει να αλλάξει, επειδή κάποιοι άνθρωποι δεν πρόκειται να έρθουν πάλι στη χώρα».

Ο Ryan είπε, ότι ήδη τα τουριστικά γραφεία έχουν λάβει ακυρώσεις του 30% των πακέτων που πουλήθηκαν για τις δύο επόμενες εβδομάδες.

Σημειώνεται, ότι, η Aerolineas απέλυσε 337 εργαζομένους μετά την άρνησή τους να προσφέρουν το ελάχιστο των υπηρεσιών, που υπαγόρευσε το υπουργείο Εργασίας. Ο Mata είπε τέλος, ότι η εταιρεία θα τους προσλάβει ξανά, στην περίπτωση που η ένωση των εργαζομένων αποφασίσει τη λήξη της απεργίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα