ThyssenKrupp: 13% υψηλότερα κέρδη τη χρήση

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2005 09:51

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 13%, σημείωσαν στο σύνολο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ατσαλιού της Γερμανίας, ThyssenKrupp AG.

Τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 2,05 ευρώ (2,42 δολ.) από 1,81 ευρώ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε στοιχεία για το τέταρτο τρίμηνο. Τα προ φόρων και τόκων κέρδη την τρέχουσα χρήση θα υποχωρήσουν κατά περίπου 1,5 δισ. ευρώ, από 1,8 δισ. ευρώ τη χρήση του 2005, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

«Η ThyssenKrupp ξεκίνησε τη νέα οικονομική χρήση σε πιο δύσκολο περιβάλλον. Οι οικονομικοί κίνδυνοι έχουν αυξηθεί, κυρίως εξ αιτίας της ανάπτυξης των αγορών ενεργείας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Ekkehard Schulz, 64 ετών, έχει πουλήσει τμήματα αξίας πλέον των 5 δισ. ευρώ από το 1999 για να μειώσει το χρέος. Ο ίδιος σχεδιάζει να δαπανήσει περίπου το ίδιο ποσόν, αγοράζοντας την Dofasco Inc. του Καναδά και κατασκευάζοντας ένα νέο εργοστάσιο στη Βραζιλία. Η Dofasco, θα δώσει στην ThyssenKrupp μερίδιο 10% στην αγορά του ατσαλιού για αυτοκίνητα στη Β. Αμερική.

Οι μετοχές της ThyssenKrupp έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 5,6%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 8,8 δισ. ευρώ. Οι μετοχές των πέντε εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Steel Index, έχουν σημειώσει άνοδο 14%, περίοδο κατά την οποία οι μετοχές της μικρότερης γερμανικής ανταγωνίστριάς της, Salzgitter AG, έχουν υπερδιπλασιαστεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα