«Διχασμένο» το Χ.Α.

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2015 10:56
UPD:10:59
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κινήσεις εξισορρόπησης καταγράφονται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω αφενός των αντίρροπων δυνάμεων που εκδηλώνονται στο ταμπλό και αφετέρου των χαμηλών όγκων που παρατηρούνται στην πλειονότητα των τίτλων.

Ειδικότερα, στις 10:55, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,59% στις 670,64 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 8,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,44% στις 198,84 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 3,76% στις 291,34 μονάδες.

Μετά από μία εβδομάδα έντονων διακυμάνσεων και μεταβλητότητας, η τελευταία ημέρα του πρώτου πενθημέρου μετά την αναστολή του Ιουλίου, οδηγεί τους επενδυτές σε μια μικρή αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων τους. Οι όγκοι είναι εξαιρετικά χαμηλοί, ενδεικτικό και της αυγουστιάτικης ραστώνης, πλην εκείνων των τραπεζών, οι τίτλοι των οποίων μαγνητίζουν και σήμερα την προσοχή των επενδυτών.

Τα πρόσημα είναι σχεδόν μοιρασμένα, ενώ δεν παρατηρούνται ακρότητες. Η αγορά παρακολουθεί τις εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, καθώς τις επόμενες ώρες η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει το προσχέδιο του μνημονίου, το οποίο επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης. Στόχος είναι το νέο πρόγραμμα και η νέα δανειακή σύμβαση να εισαχθούν προς ψήφιση στη Βουλή έως τις 18 Αυγούστου και στη συνέχεια να κυρωθούν από τα άλλα κοινοβούλια στις 19 Αυγούστου.

Στο ταμπλό τώρα, η μετοχή της Εθνικής καταγράφει σημαντικά κέρδη της τάξεως του 6,21%, φτάνοντας στα 0,6160 ευρώ. Ακολουθεί η Folli Follie με κέρδη 3,33%, η Πειραιώς και ο ΟΠΑΠ στο +2,8% και η Τιτάν, η οποία ενισχύεται κατά 3,78%. Κέρδη 2,40% καταγράφει και η Alpha Bank, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Jumbo, Ελλάκτωρ και ΔΕΗ.

Στον αντίποδα, η Βιοχαλκο καταγράφει απώλειες 2,90%, η Τέρνα Ενεργειακή χάνει 2,82% και ο ΟΛΠ είναι στο -2,56%. Απώλειες άνω του 1% σημειώνουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, η ΕΕΕ και ο ΟΤΕ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα