TNT: Πουλά το τμήμα logistics, αγοράζει ίδιες μετοχές 1 δισ. ευρώ

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2005 10:46

ΣΧΕΔΙΑ, για την πώληση του τμήματος των logistics και την αγορά ιδίων μετοχών ύψους 1 δισ. ευρώ (1,2 δισ. δολ.), προκειμένου να αμυνθεί οποιασδήποτε προσφοράς από άλλη εταιρεία, κάνει η TNT NV, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ταχείας διανομής πακέτων της Ευρώπης.

Η πώληση του τμήματος logistics, που φυλάσσει και μεταφέρει τα προϊόντα των πελατών και συνεισφέρει με περίπου το 1/3 των ετήσιων πωλήσεών της, θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην παράδοση αλληλογραφίας και πακέτων εξπρές σύμφωνα με σημερινή σχετική ανακοίνωση της ΤΝΤ, προς το Χρηματιστήριο.

Η εταιρεία προσέλαβε την Goldman Sachs Group Inc., για να τη συμβουλεύσει στο θέμα της πώλησης.

Οι μετοχές της ΤΝΤ που διαχειρίζεται το σύστημα ταχυδρομείων της Ολλανδίας, σημείωναν άνοδο 6%, καθώς εικάζεται ότι η πώληση του τμήματος logistics, θα βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες ανταγωνίστριες, όπως την Deutsche Post AG, τη μεγαλύτερη εταιρεία ταχυδρομείων της Ευρώπης και την United Parcel Service Inc. Η TNT τελεί υπό πίεση από τις 9 Νοεμβρίου, όταν ο Cornelius Geber, ένας Γερμανός επενδυτής, είπε, ότι ενδέχεται να κάνει προσφορά για την εξαγορά της εταιρείας.

Οι μετοχές της κέρδιζαν 1,40 ευρώ, φθάνοντας στα 34,90 ευρώ η μία και ήταν 4,4% υψηλότερα, στα 24,53 ευρώ η μία, στις 9:15' π.μ. στο Αμστερνταμ. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 23%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 11,3 δισ. ευρώ.

Το τμήμα logistics της εταιρείας, εμφάνισε το 2004 πωλήσεις ύψους 4,1 δισ. ευρώ. Οι παραδόσεις εξπρές, αποτέλεσαν το 37% των δραστηριοτήτων και των επιστολών το 31% των συνολικών εσόδων ύψους 12,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα