Bayer, Lanxess: Απαξιώνουν 336 εκατ. ευρώ, για υποθέσεις στις ΗΠΑ

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2005 10:58

ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟ ποσόν ύψους 336 εκατ. ευρώ (396 εκατ. δολ.) θα απαξιώσουν το τέταρτο τρίμηνο, η μεγαλύτερη εταιρεία ειδών προσωπικής φροντίδας της Γερμανίας, Bayer AG, και η Lanxess AG, το σκέλος των χημικών που διαχωρίστηκε τον Ιανουάριο, προκειμένου να προχωρήσουν στον διακανονισμό απαιτήσεων στις ΗΠΑ για θέματα τιμών καουτσούκ και πολυμερών.

Η Bayer, απαξίωσε 275 εκατ. ευρώ για ποινικές υποθέσεις, σύμφωνα με ανακοίνωσή της σήμερα προς στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, λέγοντας ότι θα ενδέχεται να έχει περισσότερα έξοδο αποτέλεσμα τόσο των μηνύσεων της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των ποινικών διώξεων. Η Lanxess εξασφάλισε ποσόν 61 εκατ. ευρώ, για δυνητικές ζημίες.

Οι μετοχές της Bayer υποχωρούσαν 48 σεντς, ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στα 34,22 ευρώ στις 9:22' π.μ., τη στιγμή που οι μετοχές της Lanxess σημείωναν απώλειες 65 σεντς, ποσοστό 2,4%, φθάνοντας στα 26,98 ευρώ η μία.

Η Bayer είπε, ότι δεν μπορεί να κάνει ακριβείς προβλέψεις για το σύνολο του θέματος με την πρώτη, επειδή είναι δύσκολο να υπολογίσει το πόσο πρέπει να πληρώσει, αποτέλεσμα των διαφόρων υποθέσεων στα αμερικανικά δικαστήρια. Η εταιρεία μπορεί να απαξιώσει περισσότερα ποσά, που ενδέχεται να είναι σημαντικής σημασίας.

Με τον διαχωρισμό των δύο εταιρειών, η Lanxess συμφώνησε να καλύψει το 30% των υποχρεώσεων, το ανώτατο έως τα 100 εκατ. ευρώ. Η Lanxess δεν θα πληρώσει περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ το έτος στην Bayer, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει κλειστεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα