Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2005 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, από τα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών. Οι μετοχές του κλάδου των οικονομικών στην Ιαπωνία, όπως της Mizuho Financial Group Inc., σημείωναν απώλειες, μετά την παρατήρηση μερίδας επενδυτών, ότι οι τιμές των μετοχών είναι πολύ πιο υψηλά σε σχέση με την προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας.

Οι μετοχές των χρηματιστηριακών εταιρειών, όπως της Nikko Cordial Corp. και της Nomura Holdings Inc. κινούντο πτωτικά, καθώς εικάζετο ότι μπήκε λάθος εντολή την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης από την J-Com Co. Το Χρηματιστήριο του Τόκυο είπε ότι ελέγχει τις συναλλαγές.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index υποχωρούσε 1,3%,φθάνοντας στις 116,05 μονάδες στη 1:15' μ.μ. στο Τόκυο. Στην Ιαπωνία ο Topix έχανε 1,8% φθάνοντας στις 1570,02 μονάδες. Στη Ν. Κορέα ο Kospi υποχωρούσε 1%, μετά την αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

Topix και Nikkei αναρριχήθηκαν πλέον του 20% τους τρεις προηγούμενους μήνες, έχοντας την τρίτη και την τέταρτη καλύτερη επίδοση αντιστοίχως μεταξύ των 80 κύριων χρηματιστηριακών δεικτών που παρακολουθεί το Bloomberg παγκοσμίως. Οι αποδείξεις για αύξηση των επενδύσεων και των καταναλωτικών δαπανών, τόνωσαν τις προσδοκίες ότι η οικονομική ανάπτυξη θα τονώσει την αύξηση των κερδών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα