Γ. Κωστόπουλος: Τα θετικά και τα αρνητικά των τραπεζών

Ομιλία σε φόρουμ του Economist
Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2005 12:16
UPD:12:17

«Οι ελληνικές τράπεζες προσφέρουν σήμερα επιτόκια και προϊόντα ανταγωνιστικά, συνυφασμένα με τους κινδύνους που ενυπάρχουν σε κάθε αγορά. Οι προβλέψεις τους για επισφαλείς απαιτήσεις είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, έχουν καλή κερδοφορία και υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια. Και όλα αυτά, παρ’ όλο που ακόμα και σήμερα οι τράπεζες αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσχέρειες στη μείωση του υπεραρίθμου πλέον προσωπικού, διότι έχουν αλλάξει πια οι συνθήκες και είναι φυσικό, όταν η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ να μη χρειάζεται κανείς τους ίδιους ανθρώπους για να κάνει την ίδια δουλειά».

Tα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της Αlpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος ανοίγοντας τις εργασίες του διεθνούς τραπεζικού φόρουμ του Economist στην Αθήνα. Ο πρόεδρος της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της χώρα μας επισήμανε ότι οι τράπεζες αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσχέρειες στη μείωση υπεράριθμου προσωπικού, τη μεταφορά καταστημάτων από μια περιοχή στην άλλη και τη διαμόρφωση κατάλληλου ωραρίου εργασίας για την εξυπηρέτηση της πελατείας.

«Εν γένει οι τράπεζες αντιμετωπίζουν δυσχέρεια στη διαμόρφωση κανόνων ευέλικτης λειτουργίας που απαιτούν οι αλλαγές του οικονομικού και μάλιστα στο παγκόσμιο περιβάλλον και ας μην ξεχνάμε άλλου είδους παρεμβάσεις που στρεβλώνουν τους κανόνες της αγοράς και κινούνται εκτός του ορθολογικού πλαισίου λειτουργίας της οικονομίας.

Από την άλλη πλευρά, το ρυθμιστικό πλαίσιο των Τραπεζών ενδυναμώνεται συνεχώς και αποτελεί εχέγγυο για τη διατήρηση της σταθερότητας του χρηματοοικονομικού συστήματος. Οι εποπτικές Αρχές δρουν με σύνεση και αποφασιστικότητα και απολαμβάνουν της πλήρους εμπιστοσύνης της αγοράς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κωστόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα