Carlyle, JP Morgan: Σχέδια για την εξαγορά των Dunkin' Brands

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2005 12:02

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ προσφορές, για την απόκτηση των εστιατορίων Dunkin' Brands της Pernod Ricard SA, θα κάνουν σήμερα η Carlyle Group, το μεγαλύτερο κεφάλαιο εξαγορών των ΗΠΑ και η JPMorgan Partners LLC, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν άμεσα το θέμα της πώλησης, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Carlyle έχει κάνει ομάδα με την Bain Capital και την Thomas H. Lee Partners LP. Η JPMorgan Partners, το τμήμα εξαγορών της JPMorgan Chase & Co., θα κάνει προσφορά με την Providence Equity Partners Inc., σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, πριν δημοσιοποιηθεί η προσφορά. Η Kohlberg Kravis Roberts & Co. και η Trimaran Capital Partners ενδέχεται επίσης να κάνουν προσφορά, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Daily Deal, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα.

Η Pernod, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, έχει πει ότι περιμένει να αντλήσει περίπου 2 δισ. δολ. από την πώληση. Η εταιρεία, που εδρεύει στο Παρίσι, αγόρασε το τμήμα που περιλαμβάνει τα Dunkin' Donuts, τα Baskin Robbins και τα εστιατόρια Togo, προς 7,6 δισ. λίρες Αγγλίας (13 δισ. δολ.) από την Allied Domecq Plc. Η Pernod θέλει να πουλήσει τα εστιατόρια για να μειώσει το χρέος της και να επικεντρωθεί στην πώληση οινοπνευματωδών ποτών. Οι τελικές προσφορές θα γίνουν σήμερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η Jayne Fitzpatrick, υψηλόβαθμο στέλεχος των Dunkin' Brands, είπε, ότι η προσελήφθη η JPMorgan για να διαχειριστεί τη δημοπρασία. Η εκπρόσωπος της Pernod, Florence Taron, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, όπως έκανε και ο Αdam Castellani, εκπρόσωπος της JPMorgan στη Ν. Υόρκη.

Επίσης αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα, ο Chris Ullman, εκπρόσωπος της Carlyle, που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, ο Alexander Stanton, εκπρόσωπος της Bain, που εδρεύει στη Βοστόνη, η Brooke Harlow, εκπρόσωπος της JPMorgan Partners, που εδρεύει στη Ν. Υόρκη, ο Andrew Cole, εκπρόσωπος της Providence Equity, που εδρεύει στο Providence του Rhode Island, ο Andrew Heyer, συνεργάτης Trimaran, που εδρεύει στη Ν. Υόρκη και η Ruth Pachman, η εκπρόσωπος της KKR, που εδρεύει στη Ν. Υόρκη. Η Jenna Focarino, εκπρόσωπος της Thomas H. Lee Partners, που εδρεύει στη Ν. Υόρκη, δεν απάντησε στα τηλεφωνήματα που δέχθηκε για να σχολιάσει το θέμα.

Το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, τα λειτουργικά κέρδη της Dunkin' Brands' αυξήθηκαν 36% φθάνοντας στα 45 εκατ. λίρες Αγγλίας (80 εκατ. δολ.) με 28% αύξηση των πωλήσεων, στα 123 εκατ. λίρες. Η Dunkin' Donuts είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα πώλησης ντόνατς στις ΗΠΑ, τη στιγμή που η αλυσίδα των Baskin-Robbins εμπορεύεται παγωτά και τα καταστήματα Togo πουλούν σάντουϊτς.

Η αρχική προσφορά που είχαν κάνει η Blackstone Group και η Texas Pacific Group, για τα Dunkin' Brands απορρίφθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Ο John Ford, εκπρόσωπος της Blackstone, που εδρεύει στη Ν. Υόρκη και ο Owen Blicksilver, εκπρόσωπος της Fort Worth, που εδρεύει στο Τέξας, αρνήθηκαν να κάνουν σχόλιο.

Οι μετοχές της Pernod, υποχωρούσαν 20 σεντς, φθάνοντας στα 144,8 ευρώ η μία, στις 9:45' π.μ. στο Παρίσι. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 29%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα